PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    İnTel Core2 6400// 7600 Gt//250Gb SATA2 //Asus P5B DLX //1024MB Twinmos 667 Mhz/Go Global 19 Wd/....

Varsayılan ASUS P5LD2 ANaKART SORUN ??

Ya Arkadaşlar Yani bilgisayar Topladım Anakart P5LD2 Ve Bir Adet Sata2 200 Gb Hardisk Ve 80 Gb ide Hard disk Var İki Adette Cd rom Ve ben Bunları Şöle Bağladım Kartta 4 Sata Bağlama Yeri Var Elimde Saten Bir Adet 200 gb Sata Hharddisk Vardı Onu Ordan Bağladım Anakrt Üzerinde Bir Adette Normal Hdd İçin ide Giriş Yeri Vardı Onada 80 Gb Bağladım 2 cd romuda scide Gibi bir Giriş daha Var anakarrta 2 aDEt Onlarıda Ordan Bağladım Ama Tek İde Kablo Üzerinden Tek birine Bağladım

Şimdi Sorum Gelelim Ben Bilgisayarı açtıgımda scan İde Die Bir Ekran açılıyor sistem bilgilerinden Sonra orda Bilgisayar 1.5 dakka Bekliyor Bunun Sebebi Nedir Acaba anakrtta Bir Ayarı Varmıdır her Bilgisayarı aç kapada baya Bekliyorum Acaba çakışmamı Var salve Masterlarda bilemiyoruum

Yardımcı Olun Birde Bu satayı Bağladım Ama Çalışıyor Normal Her Hangi Bir Başka Bir İşlem Yapmam Lazımmı ?

Kolay Gelsin

O kartta üç tane ide girişi var. ikisi kırmızı altta biride dikey olarak beyaz.Kullanım kılavuzunda yazdıına göre kırmızı girişler atapi aygıtları desteklemiyor.(CD rom benzerleri).ayrıca kırmızı girişler için anakartın cd sinde ITE drivers die bişey var onu yükleyeceksin ki ıde harddiskler normal çalışsın.benim tavsiyem cd rom ları beyaz girişe aynı kabloyla ,ITE driverı yükledikten sonra da ide HDD yi kırmızı girişe takman.Ben böle yaptım artık orada 1.5 dakika beklemiyor.

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İstanbul

Varsayılan asus

harddiski master yap tek ide'den bağla.
    cdromun birini master birini slave yap,tek ide'den bağla.
    biosu sıfırla tekrar bios ayarlarını yap.büyük ihtimalle sorun çözülür.

Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    İnTel Core2 6400// 7600 Gt//250Gb SATA2 //Asus P5B DLX //1024MB Twinmos 667 Mhz/Go Global 19 Wd/....

Alıntı Orijinalini Gönderen: brick
    O kartta üç tane ide girişi var. ikisi kırmızı altta biride dikey olarak beyaz.Kullanım kılavuzunda yazdıına göre kırmızı girişler atapi aygıtları desteklemiyor.(CD rom benzerleri).ayrıca kırmızı girişler için anakartın cd sinde ITE drivers die bişey var onu yükleyeceksin ki ıde harddiskler normal çalışsın.benim tavsiyem cd rom ları beyaz girişe aynı kabloyla ,ITE driverı yükledikten sonra da ide HDD yi kırmızı girişe takman.Ben böle yaptım artık orada 1.5 dakika beklemiyor.
    Ben O dediğin driveri yüklemiştim saten ama Hard diski Takınca Görmüyor Ordan sadece cd romları görüyor Ondada Bekli,yor İşte

Katılım Tarihi
    2005
    Yer

Alıntı Orijinalini Gönderen: brick
    Ya Dediğini Yaprım Ama Olmadı Kırmızıdan Hard Diski Bağladım Ama Yine Görmedi hatta İte Driverini Yükledim Yok Sen BAan Birde Su Setupdaki İde Ayarlarını Versen Standart İde Gibi Bir Kaç Ayar Var Onları Rica etsem Senden

Kolay Gelsin

Benzer Başlıklar

1. asus p5ld2 bios update ?
    DieSeL_ tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 07.05.2006, 19:32
  2. asus p5ld2 raid kurma ?
    DieSeL_ tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 03.05.2006, 16:45
  3. DUAL CORE 2.8 ASUS P5LD2 O/C sORUNU
    DieSeL_ tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 22
    Son Mesaj: 10.04.2006, 14:14
  4. Asus p5ld2 deluxe-Asus Extreme n6600 Gt sli hk.
    alicatak tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 20.02.2006, 10:09
  5. asus P5LD2-V
    hooijdonk tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 27.01.2006, 20:38