PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Varsayılan AUTO CAD- 3D MAX vb. programlar için hangi sistem???

Arkadaşlar merhaba!

Bir dizüstü almak istiyorum. Hem ev bilgisayarı olarak hemde mesleki amaçlı kullanmak istiyoruz. eşim mimar ve o da auto cad, 3D max vb tasarım programları kullanmak istiyor.
    Ben DELL 6000 modelini tam almak üzereydim ama bu programlar karşısında ne yapar bilemiyorum???

3D MAX programının sistem gereksinimlerinde şöyle bir not var:
    "3 boyut hızlandırıcılı OpenGL veya Direct3D desteği ile 24 bit renk derinliğinde çalışma olanağı sağlayan grafik kartı"
    Bu tam olarak hangi ekran kartına tekabül eder acaba dell6000 in ekran kartı neyi nekadar yapabilir?

Eğer dell6000 ihtiyacımızı "KESİN" olarak karşılayamayacaksa; bu programları çalıştırabilecek ve uygun fiyatlı ekran kartına sahip başka bir tane dizüstü mark/model önerirseniz sevinirim.

Teşiekkürler....

DELL 6000:

Chipset / Platform Intel® 915PM Express chipset, Intel® Centrino? Mobil teknolojisi
    Desteklenen İşlemciler Intel Pentium M 740 işlemci, 1.73GHz, 2MB L2 cache, 533MHz FSB
    LCD Ekran 15.4? WXGA Geniş Ekran TFT LCD, 1280x800 çözünürlük, 16.7 milyon renk
    Grafik kartı Intel® Media Graphics 900 paylaşımlı maks. 128MB DDR 3D video bellek
    Sistem Belleği 512MB (2*256) DDR-II 400MHz (maksimum 2048MB, 2 adet bellek yuvası ile)
    Sabit Disk (HDD) 60GB Ultra ATA 100; 5400 rpm
    Optik Sürücü DVD-RW Dual sürücü (DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD-R, CD-RW)
    Ses Sistemi (Audio) MS Sound uyumlu ses sistemi, bütünleşik STEREO hoparlör ve mikrofon
    İletişim Arabirimi "Entegre 56K ITU V.92 data/faks modem Entegre 10/100 Mbps fast ethernet Entegre Intel® PRO Wireless 2200BG 802.11b/g WLAN kablosuz ağ desteği Entegre kablosuz PAN, Bluetooth? desteği"
    I/O Arabirimleri Modele bağlı olarak konfigürasyon değişebilir. Kullanım özelliklerine göre değişebilir.
    PCMCIA / RJ-45 / RJ-11 / USB 2.0 1 adet Type II + 1 adet + 1 adet + 4 adet
    IEEE1394 / Bluetooth 1 adet + 1 adet WPAN
    VGA out / S-Video TV-out 1 adet + 1 adet
    LINE-IN / LINE-OUT / Multimedia 1 adet (mikrofon için) + 1 adet (kulaklık için) + DELL Multimedia DIRECT kontrol tuşları
    Bellek Kart Okuyucusu SD kart okuyucu
    Ebat ve Ağırlık G:360 x D:270 x Y:39 mm; 3.06kg (DVD/CD-RW sürücü dahil)
    Güç Kaynağı / Adaptör 6 cell 53WHr Li-Ion pil; 3-pin 65W AC adaptör
    PİL Ömrü / Şarj Süresi 3 saat pil ömrü / 2 saat hızlı şarj ve 3.5 saat çalışırken şarj süresi
    Klavye / Fare (mouse) 85 tuşlu Türkçe Q klavye / scroll touchpad mouse
    Yazılımlar (software) DVD player / CD-Maker software, Adobe Acrobat Reader, Recovery CD, DelL Media Experience
    Uyumlu İşletim Sistemleri MS Windows XP Home Türkçe

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Seçim olarak güzel ama,ekran kartı onboard ve sistem belleğinde almakta.AutoCad'de 2D olarak çizimde bir zorluk çekmezsin.Ama şuan 2006 gibi bir versiyonu kullanmak istiyorsan 3D,solid ve wireframe gibi yüksek render gerektiren uygulamalarda azda olsa yavaş kalabilir.Yinde sıkıntı çekmezsiz Cad'de uygulama yaparken.İşte tek seni ve bende (?) işareti oluşturan uygulama 3D-MAX!İntel yongalı bir grafik işlemcisi var.Birçok uygulamada yeterli geldiğini biliyorum ama sorun 3D gibi yoğun grafik işi için kullanılacak ekran kartımı tam bir fikrim yok seni yanıltmamak için.Yinede DELL'in paylaşımsız Nvidia veya Ati yongalı ekran kartı olan modelleri varsa onlara bakman tavsiye olabilir...

allaturcha hemen hemen hiçbir dizüstü sistemle CadCam uygulamalarında ortalama bir masaüstü kadar performans alamazsın.

Sonuçta işlemci+platform seçimin güzel,ekran kartı "Radeon Mobility 9700" olursa 3. boyutta da sorun yaşamazsın...

Kolay gelsin..

Benzer Başlıklar

1. yeni bir sistem kurulduğunda olmazsa olmaz programlar
    destructors tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 01.01.2007, 13:14
  2. Grand Theft Auto: Vice City için ram takviyesi
    katle tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 26.06.2005, 16:51
  3. Hangi programlar hangi dille
    onur32 tarafından Programlama Dilleri forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 11.06.2005, 06:14
  4. YAZILIM MUHENDİSLİİ hangi programlar ?
    xNEBULAx tarafından Programlama Dilleri forumunda
    Yanıt: 11
    Son Mesaj: 02.02.2005, 19:23
  5. PHP-Nuke'ü pc'me kurmam için hangi programlar gerekiyor?
    wonderboy tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 02.03.2004, 12:53