PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Başlık: takılma sorunu

Varsayılan takılma sorunu

yeni bi bilgisayar aldım.özellikleri pentium 4, 3.0 ghz, 2*512(1.00Gb)RAM, 256 N6600LE ekran kartı, windows xp professional..yani hızlı bilgisayar..
    alalı 1 hafta oldu.4gün içinde takılma sorunu ortaya çıktı.başta yoktu.winamptan müzik açtığımda,oyun açtığımda,video açtığımda vs.vs. takılmayı hissediyorum.sesler sık sık takılıyor.tırırırt şeklinde takılmalar.uzun takılmalar değil ama.1 saniyelik takılmalar.nedeni ne olabilir?
    başka bi yere de sordum.birisi ULTRA-ATA sıkıntısıdır bazı yeni bilgisayarlarda takılma olur 15-20 gün içinde kendi kendine düzelir dedi.
    birisi de işemcin LGA775 ise olur kendi kendine düzelir dedi.
    ben de işlemci oymuş buymuş falan onlardan fazla çakan biri olmadığım için anlayamadım.
    neden olabilir?geçer mi?yardımcı olabilirmisiniz?

ultra ata dediin sanırım pata (paralel ata) oluyor.. 20 günde neden geçecekmiş anlayamadım parçalar birbiri ile arkadaşlık mı kuracak ama günahaını almayayım bilgisayarcının belki bi bildiği wardır..

bide donanım kısmının takılmalara etksisi hakkında pek bi fikrim yok ta yazılımlardan kaynaklanabiliyor olabilir.. örneğin geçnelerde kurduğum picture publisher adlı programda sanırım sorun warmış bilgisayar hayli kafayı yemişti.. diyelim onlardan deil artık her türlü virüs mevcut.. örneğin arkadaşımda sürekli kullanılan ram belleğini artıran virüs wardı 1 saat içinde 1000 i geçioru.. yani demek istediim sanada takılmaya sebep olan bi virüs bulaşmış olabilir mi??

kolay gelsin...

Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    karanlığın taam ortasından

ya sorun işlemcinden değil yani lga lar da olur 12-20 gün sonra geçer diye birşey yoktur.bu yorum yanlış biosunu güncelle düzelir. aynı problem bendede vardı 3.6 kullanıyorum lga buna rağmen 3 işlemi aynı anda yapınca müzikte titremeler gecikmeler oluşuyordu.biosu güncelledim düzeldi.biosunu güncelle düzelecektir.

özellikle cd takınca oluyodur bu ata controllerdan cdrom u udma yapıcaksın

Benzer Başlıklar

1. Cs 1.6 takılma sorunu
    By4naconda tarafından Oyunlar forumunda
    Yanıt: 24
    Son Mesaj: 09.03.2010, 00:47
  2. 18 WOS Haulin Takılma Sorunu
    zango tarafından Oyunlar forumunda
    Yanıt: 21
    Son Mesaj: 11.11.2008, 19:53
  3. Opera takılma sorunu
    Sauron tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda