PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Dvd-RW ve Cd-RW arasında taht kavgası!

Geçtiğimiz ay bir dvd yazıcı aldım. Sorunsuzca kurdum. Önceden cd yazıcım olduğu için onu ilk, dvd yazıcımı da ikinci sürücü olacak şekilde ayarladım. Fakat bilgisayarımı her açışımda siyah ekranda iki sürücüyü de ilk sürücü olarak görüp uzun bir süre bekliyor. Dolayısıyla makina açıldığında dvd yazıcım sistemde görünmüyor. Eğer siyah ekranda beklerken reset atarsam bu denemede dvd yazıcıyı ikinci sürücü olarak görüyor ve sistem açılınca da sorunsuz olarak tanıyor. Bunun BIOStan çözüleceğini biliyorum. Fakat gereken kısımları değiştiremiyorum. Yardım edebilecek olanlara şimdiden teşekkürler.

biostan "Detect IDE Drivers" kısmında otomatik ayarla seçeneği var
    istersen buraya gir otomatik yerine manual olarak CD-DVD sürücüleri belirttiğin sıraya göre ayarlamaya çalış
    tabi cd-dvd nin master / slave ayarlarını doğru yaptıysan...

Jumper ayarlarının doğru olduğundan emin misiniz. ?

cd yazıcı 1, dvd 2. jumper. sistemin dvd'yi 1 olarak görme eğilimi var sanırım. böyle yaparsam hallolur mu sizce? BIOSta Detct Driver kısmında dört seçenek var. Yanlış hatırlamıyorsam 1 Primary master, 2 prim slave, 3 Sec master, 4 sec slave. Hangisinde neyi işaretliym?

arkadasım yeni teknolojiyi master olarak göstermek herzaman daha uygun olur. Oyüzden dvd-rw'yi arkasındaki jumperdan master yap ve ide kablosunun boştaki ucuna tak cd-rw'yide arkasındaki jumperdan slave yap ve ide kablosunun ortadaki slotuna tak biosu hiç kurcalama sistem direkt olarak romları görüp boot edecektir.

Benzer Başlıklar

1. Windows98 / Xp Kavgası
    kokyem tarafından Diğer uygulamalar forumunda
    Yanıt: 16
    Son Mesaj: 21.05.2010, 03:02
  2. 128 bitle 256 bit arasında ne fark var???
    atakurt tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 17
    Son Mesaj: 08.06.2005, 07:38
  3. hub ile switch arasında ne fark var?
    gokturk tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 14.01.2005, 13:14
  4. oem ile box işlemci arasında ki fark ?
    Rahip tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 11.11.2004, 08:50
  5. 2 xp li pc arasında ağ kurmak
    kfyonur tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 13.01.2004, 19:30