PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan 1gb ram var ama bilgisayar neden hala 512mb gibi çalışıyor??

merhaba arkadaşlar.Bilgisayarda 1gb ram var(öyle de gösteriyor) ama 512mb ramda sanki daha hızlı çalışıyor gibi.acaba çakışma sözkonusu olabilir mi?ya da ben bilgisayarın bana gösterdiği değil de gerçek ram hızını nasıl öğrenebilirim?şimdiden ilgilenenlere teşekkür..

slm ram lerin hızını everest programını kurup öğrenebilirsin makınene vırus girmiş olabilir gorev yoneticisinden bak ramı cok asırı kullanan bi program varmı veya tanımlayamadığın bi şey rami ve işlemciyi cok kullanıp bilgisayarı yavaslatır belki bu yazdıklarımdandır tam olarak acıklamamışşın 1gbram tekmi yoksa2x512 mi eğer yeni 512 ram taktıysan farklı hız ve marka ise uyumsuzluk yaratabilir eski ramının hızı dusukse yeni ram ın hızı yuksek olsa bile dusuk hızdaki ram a gore calısır

slm.bende iki tane ayrı 512 mb ram var.biri 200mhz diğeri 166mhz.markaları da belli değil.ramlerin birini çıkarıp tek 512 çalıştırdığımda ikisi de çalışıyor.ikisini de şu an ki şekliyle slotlara taktığımda çalışıyor.fakat yine ikisini birden takıp yerlerini değiştirdiğimde bilgisayar açılırken sorun çıkıyor(açılırken sol üst köşede yanıp sönen işarette kalıyor, bilgisayar açılmıyor orada kalıyor yani). herneyse ben aldığım yerdeki elemanın birine sordum ramlar çakışırmı diye. eğer bilgisayar görüyorsa 1gb olarak çakışmaz dedi ve ramlar dual olarak yani beraber çalışır dedi.şimdi sence bu ramlarin hızlarının farklı olması 1gb lık ramın 512mb lık ram hızında çalışmasına sebep olabiliyor değil mi.(eğer bundan eminsen gidip düşük hızdaki ramı değiştireceğim).virüs veya başka bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü.teşekkürler

Senin probleminin nedeni ramlerinin mhz'lerinin tutmaması.Biri 166Mhz diğeri 200Mhz olması kesinlikle problem çıkarır.Eğer uyuşursa bile çok sık donmalar yapar.Aynı problem benim başıma da geldi.Sonra ram'in birini çıkarıp bunu çözdüm.
    Bunun için aynı hız ve aynı marka ram alman gerekiyor.Hatta tıpatıp aynı olsa bile bazı küçük problemler çıkabiliyor.Bunun için tek bir tane ram takman iyi olur.

ramlarin bırak aynı hızlarda olmamaları aynı marka olmazsa dahi sorun çıkartabilir.

Benzer Başlıklar

1. kaspersky neden hala çalısıyo
    aragonmsn tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 19.07.2006, 18:17
  2. Neden firefox hala güvenli
    LinuxDelisiCatlakAdam tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 05.11.2005, 21:47
  3. Yanıt: 6
    Son Mesaj: 25.05.2005, 11:02
  4. svchost.exe dialer gibi çalışıyor