PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
14 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    KaDigitaL geri döndü!

Varsayılan Yeni bir bilgisayar alırken biraz daha dikkatli olalım!

Bu başlığı açmamın sebebi yeni kullanıcıların çok dikkatsiz olmasıdır!

Beyaz eşya dünyasında çok üstün olan markaların reklamları yüzünden çoğu bilinçsiz arkadaşımız gidip buralardan bilgisayar alıyorlar! Markalı bilgisayar almaya çok karşıyımdır! En azından beyaz eşya markası değilde HP gibi bir marka alın!

Size çok ama çok sinirlendiğim bir sistemi yazayım;

İntel Pentium 4 2.66 GHz 533 MHz
    İntel 865 Chipsetli bir anakart
    512 MB DDR 333 Mhz markasız
    Ekran kartı yok! yani onboard
    80 GB HDD PATA
    CD-RW
    Ses kartıda tabiki onboard
    Kendi adında 17" bir monitör, çözünürlük mükemmel derecede berbat!
    Kendi adında bir kasa, içindeki güç kaynağını artık siz düşünün!
    Ve müşteriyi uyutmak için verilen klavye, fare, webcam, 3 aylık dialup internet paketi...
    Sistemin sadece Orjinal Windows XP Home Edition işletim sistemine sahip olması cazip diyecem ama onunda CD'sini verme zahmetinde bulunmamışlar!

Evet bu sistemi sırf .... markası diye toplam 1100 YTL'ye alıp kendini kandıran ve bana bir incele diye getiren birine sinir oldum!

Getirenin babası almış bunu, babasına sorduğumda;

-Ya biz hep A... alırız çok iyi bir markadır, ben A... başka şey almam dedi ve olayı bitirdi!

Bilgisayarı kullanan kızda Bilgisayar 2. sınıfta (Lise)

------------------------------------------------------------------

Markalı alırsanız şunlardan kaçamassınız!

** Servis garantisi mükemmel gibi görünür ama en ufak bir sorunda bile servis yolunu tutarsınız. Mesela DVD-RW takacaksınız, aaaaaa kasa açmak yasak!

** Markanın adından dolayı en az %10 daha fazla ödersiniz!

** Markalar genelde sadece işlenciyi göz önünde tuttukları için P4 3.2 GHz işlemci alırsınız ama 533 mü 800 mü, 512 KB mı 1 MB, 32 bit mi 64 bit mi hiç farketmezsiniz!

** İşlemci yüksek olduğundan diğer parçaları hiç görmezsiniz. Üstünde ekran kartı bulunnan en ucuzundan bir anakart ile sisteminizi alırsınız!

** Eğer biraz uyanıksanız bu seferde RAM değerini 1024 MB yapıp yine sizi keklemeye yönelirler! Tabiki bu RAM'lerinde ne oldukları belli değil!

** Ben oyun da oynayacağım dediğinizde piyasada mazi olmuş 5200, 5700, 9200, 9250 gibi MB'tı yüksek (256) kartları takıp sizi avuturlar!

** Hard diski zaten hiç sormadığınızdan 80 GB PATA'yı çoktan kafasında canlandırmıştır!

** Marka meraklısı olduğunuzdan takım bozulmasın diye monitörüde onlardan alırsınız! Gözleriniz bayram eder PC başında iken!

** Tek avantajı gördüğüm işletim sistemini orjinal alırsınız ama onunda genelde CD'sini size vermezler çünkü istemezsiniz!

** En sonunda da hediye namına webcam, kablosuz klavye fare, 3 aylık bilmem ne paketi verip KOLİYİ eve yollarlar!

-----------------------------------------------------------------------

Valla benim sistemim takım değil ama çok memnunum. Sistemimde şunlar var!

Asus, AMD, Kinston, Samsung, Philips, Leadtek, LG, A4 Tech, Aopen....

Gördüğünüz gibi sistemim baya çorba olmuş! Gerçi markalılarında kasasının içindeki parçalar kendilerine ait değil ama neyse!

Ben buradan sizleri uyarmak istedim! Yeni bir sistem almadan önce bu gibi sitelerden bilgi alın!

Hocam cok doğru bir konuya parmak basmıssın millet marka hastalığı yuzunden hem kazıklanıyor hemde farkında olmadan yazık..

uyarın için sağol gerçektende pc piyasasına ilgisi olmayanlar çokça düşüyor bu duruma
    geçen bizim birr komşu aynen bu şekilde pc alacamış getirdi bana bir katalog
    hangisi uygun olur diye bakıyorum makinalara işlemciye yüklenmişler altına 5200 ekran kartı komuşlar diğerlerine bakıyorum en iyi ekran kartı düz 6200 oda dünyanın parası.sebebini sordum bu marka pc almasının
    "bozulunca kendileri yapıyorlar. ben her bozlulan parçada garantiyle uğraşamam" dedi
    listede olan bilgisayarlar atıyorum 1500 ytl ise 1200 ytl ye daha kral sistem toplanabilirdi ama bilinçsiz tüketicinin bir kere gözü boyanmış

valla cok dogr konusuyosunuz arkadaşlar gecen bızım bı akraba ...... marka bılgısayar almıslar o kızda bılgısayar 1. sınıfta bana dediler gel dvd combo alalım sen tak garantı sartlarını bı gosterdım sasırdılar ben de kıl oldum dedım bılgısayar alırken ben nerdeydim hemde
    p4 gıgabayte 775 anakart
    p4 2.8 işlemci
    512 ram bide ati 9250 256 mb ekran kartı koymuslar bıde 80 gb hartdisk
    kaca aldınız dedim 1200 dolar dedıler nerdeyse bılgısayarı asagı atcaktım
    konuyu actıgınız için tesekkurler valla

İnsanlarımız arasında böyle bir düşünce var maalesef. Benden de tavsiye isteyen çok kişiyi, bu tür bir bilgisayar almaması için çok defalar uyardığım oldu. Hatta birçok kişiye de toplama yapması için kendim bir sistem oluşturdum. Gerçeğin marka değil de sistemdeki parçaların uyumu olduğunu anlayanlar gerçekten memnun kalıyorlar...

Benzer Başlıklar

1. bilgisayar alırken bu firmaya dikkat
    fatmad tarafından Teknoloji forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 13.02.2009, 20:44
  2. bilgisayar alırken
    serhadli tarafından Windows İpuçları forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 19.11.2006, 12:00
  3. Yanıt: 10
    Son Mesaj: 19.04.2005, 03:36
  4. Keşke oyunlara biraz daha önem versek