PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan bios güncelleme ve ram slotları

benim asus a7n8xe-deluxe anakaryım var ben bunun biosUnu nasıl güncelleyebilirim.bu konudada hiç bir bilgim yok.

2. olarak anakartımın ram slotlarında;
    ddr dımm-A2(64/72bit,84pin modulle)
    (3 slotlu) ddr dımm-A1(64/72bit,84pin modulle)
    ddr dımm-B1(64/72bit,84pin modulle) yazıyor.ben bunun ddr2 özellikli olup olmadığını nereden anlarım.anakartın kutusunda ve kitapçığında dual ddr 400 ve dual-cahannel ddr400 yazıyor. ama everest programına baktığımda başka bir sey yazıyor.yardımcı olursanız sevinirim.

Misafir

Anakartın DDR2 yi desteklemiyor
    Asus un sitesinden anakartının enson biosunu indir, asus CD nin içinden live update utility i kur burdan bios güncelleden interneti değil bir dosyadan ı seç biosu kaydettiğin yeri göster yönergeleri takip et bilgisayarının işlemlerini bitirip restart atıp ,açılıp bios başarıyla güncellendi msj ını görmeden hiç bir şeye dokunma bilgisayarını kapatma.Kolay gelsin.

asus doctor u kullanarak biosunu net üzerinden otomatik olarak güncelliye bilirsin

Varsayılan dual ramlar

peki benim anakartım 512x2 dual ddr ram'i desleklemiyormu?ozaman o dual ddr 400 ve dual-cahannel ddr400 ne oluyor?

Misafir

512 MB Ram in kapasitesi, 400 mhz ise hızıdır, anakartın her slotunda muhtemelen 1GB a kadar rami destekler( toplamda 4 gb) fakat kullanacağın ramlerin hızları 400 ü aşamaz, dual c. ddr demek iki aynı büyüklükteki ve hızdaki rami Ör; 512 MB 400 mhz ( genelde slot renklerini iki ayrı renkte yaparlar) ki en yaygını 1 ve 3 veya 2 ve 4 tür ( ilk slota bir ramini ,üçüncü slota 2. ramini takarsın) Dual c.ddr otomatik aktif hale gelir. Ramlerinden daha fazla verim alırsın, Detaylı Dual ch.ddr konfigurasyonu için anakartının kullanım klavuzuna bak.En verimli dual c.ddr için aynı marka aynı seri nolu ramleri kullan.Asus kitapçığında destekleyen ve testi geçmiş ramlerin marka ve seri nolarını bile bulabilirsin.

Benzer Başlıklar

1. Bios güncelleme
    _BiLGi_ tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 25
    Son Mesaj: 31.01.2006, 00:29
  2. bios güncelleme
    ersiniksar tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 17.12.2005, 17:30
  3. bios güncelleme
    Rahip tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 9