+ Başlığa Yanıt Yaz
13 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: Normal Sistem & Cpu Sıcaklığı
-
28.02.2006 23:27 #1
Normal Sistem & Cpu Sıcaklığı
Benim merak ettiğim standart Sistemve CPU sıcaklığı... bunu windows'u kurduktan hemen sonra bakacaktım fakat unuttun...(2 ay oldu)... Bazı donanım sorunlarından dolayı sıcaklığın arttığını öğrendim ve normal bir sıcaklık nedir. Şu an benim pc'nin: CPU: 46-48 Derece, Sistem: 28 Derece, En fazla Cpu sıcaklığı 57 Derece oldu...
(Pentium IV, 512 + 256 Ram , Fx5500 geforce)
-
01.03.2006 00:20 #2
PVI için yüksek olmayan bir ısı...BEnim de AMD AthlonXP 40 derece..INtel'ler çalışma ısısı-ve de ısıya dayanıklığı -az daha yüksek..
Bir de ısıyı artıracak atkenleri sıralarsak,
1) İşlemci üzerinde biriken toz(soğumayı engelliyor)
2) İşlemci fanının çalışmaması veya işlemci ve ısı emici plaka arasına
sürülen Termal macunun kuruması,ayrılması(boşluk oluşması) vs
3) Kasanın duvar vs. fanın üflediği yerlere en fazla 20 cmden yakın olması
4) Kasa içi kabloların iç hava sirkülasyonunu engellemesi..
5) Oda sıcaklığının yüksek olması..(Oda sıcaklığı devamlı yüksek bir yerde çalışıyorsanız su sğutma bir çözüm olabilir)
-
01.03.2006 00:42 #3
- Katılım Tarihi
- 2006
arkadaşlar bende althonxp 2000+ war cpu sıcaklığı 55 normali anormali 65 anakrtımda hep 44 derce(nforce2) sizcede bi anormallik yokmu yardımcı olursanız sevinirim....
-
01.03.2006 01:00 #4Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
40-45 C derece arası normal yüksüz durumda standar soğutucu ile normal sayılır.57-60 C derecelerde yüklü olarak aldıysan değerlerin iyi.Ama tavsiyem yinede bir soğutucu terfisi yapman olacak.Yada elindeki fana biraz bakım ve iyi bir termal macun kullanırsan bu değerleri bir miktar daha aşağılara çekebilirsin.
"weled"
Hımm aslında AMD işlemcilerde biraz fazla ısınma oluyor ama iyi bir soğutma ile oldukça performaslı ve az ısıda çalışabilir.Belki soğutucunun üstündeki fan yeteri kadar devirinde dönmüyor ve soğutucu bloğu yeteri kadar üstündeki ısıyı giderememekte olabilir.Bir miktar yüksüz (boşta) iken işlemci ısın yüksek.Tavsiyem sanada aynı soğutucu fanı kontrol et bakımını yap ve iyi bir termal macun kullan.Birde bu değerleri nereden ölçersen ölç sabit veya yakın değerlerini elde etmek istesen anakartının sürücülerini güncelle veya kur.Birçok donanımsal destekte bu yolla çalışır ısı algılıyıcıları dahil!!!.Anakartın ısı olarak fazla yüksek olmasada önelem al.Kasa içi hava sirkülasyonunu iyi ayarlamalısın.Hatta kasanını içine direkt anakarta hava üfleyen bi 80 mm fan kullanabilirsin ki ben yapıyorum faydasını görüyorum anakart ve bileşenlerinin soğutulması için.
-
01.03.2006 01:17 #5
- Katılım Tarihi
- 2006
sağolasın werdiğin bilgiler için. bide bişey sorcam ankartın ısısı normalmi
bu değerler sadece msn çalışırkenki değerler tam yüklü fln değiller bide fan koyunca ısı (cpu)65 derece oluor nedenini anlamadım. bide gigabyte nin soğutucusu war alayımmı 31 $ fiyatı palı sayılmas bayğı büyük ismi aklımda deil sen ne önerirsin?
Benzer Başlıklar
-
cpu sıcaklığı
pesimist tarafından Donanım forumundaYanıt: 34Son Mesaj: 03.05.2008, 21:56 -
Amd Cpu Sıcaklığı
Deyvidey tarafından Donanım forumundaYanıt: 13Son Mesaj: 09.05.2005, 07:19 -
AMD cpu sıcaklığı..
DIEFORYOU tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 12.08.2004, 23:01 -
Optimum sistem sıcaklığı?
lifetime tarafından Donanım forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 25.07.2004, 01:32 -
AMD 2500+ nin normal çalışma sıcaklığı nedir?
enviro tarafından Donanım forumundaYanıt: 11Son Mesaj: 09.03.2004, 22:49

Alıntıyla Yanıtla

Resimleri güzel bi slayt veya video...
Bugün, 00:03 / Yazılım