PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
9 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan usb bellek yandı galiba

merhaba arkadaşlar,

benim sorunum usb bellegimle..toshiba nın 1 Gb usb bellegini almıstım arkadasa ödünc verdim o da bilgisayarının kasasının ön kısmına takmıs tabi anakartın usb cıkısını kasaya baglamadıkları için orda calışmamış o da mouse girişini usb mouse takmak için araya switch ekletmişti belleği oraya takmış...

daha sonra bellek ısınmaya başlamış ama işlem yok..daha sonra geldi olayı anlattı bana bende kendi bilgisayarıma taktım ama olmadı..bellek aşırı bir şekilde ısınıo ama bilgisayarımda göremioruz...

benim aklıma su 3 sey takıldı

1)kasanın ön tarafındaki usb çıkışına kaçak elektirik gelmiş ve usb yi yakmıs olabilir mi ?
    2) mouse çıkışına taktığı, normal çıkışı usb çıkışına ceviren switch; benim usb belleği mi yaktı (çıkışlar uyumsuz mu acaba)?
    3) belleği satarlarken bana 5 yıl garantili dediler ama bu durumda garanti kapsamında kalır mı?

yardımcı olabilecek arkadaslara simdiden cok tesekkür ederim...
    benim başıma geldi aman siz dikkat edin sizin basınıza gelmesin !!!!

Valla kardeş bende bilmiyorum sorun tam olarak nedir ama ön taraf USB leri yakıyor bende rastladım bu olaya

kolay gelsin
    basta gecmis olsun.sana onerebilecegim sey gayet basit.baslat, denetim masası, yönetimsel araclar(admin tools) orada bilgisayar yonetim var.oraya gir orada bikac sey cıkıyor.orada depolama aygıtları var.orada bi bakarsan senin disklerin ile ilgili bilgileri veriyor.bana da benzeri olmustu.flash diski orada tekrar formatlaya bilirsin.formatlayarak kurtarılabilir.formatlama işini sag tıl ileyapıyorsun

tekar kolay gelsin

Öndeki USB'ler anakarta bağlı değil ise elektrik kaçağı olması söz konusu olmaz ama anakarta bağlantısı yanlış yapılmışsa belleğinize zarar vermiş olabilir. Sizin isteyerek yaptığınız bir hatanız olmadığı için garanti dışı kalacağını sanmıyorum ama garanti şartlarını tekrar bi gözden geçiriniz.

Direk belleği aldığın yerdeki teknik servise götür bu bellek çalışmıyo de...
    Gerisi onlara kalmış... tabi böle bişey yaptığını söleme...

Benzer Başlıklar

1. falash bellek yandı!
    ugurcetinel57 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 09.02.2011, 19:17
  2. hdd yandı ne yapmalıyım
    akdag38 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 03.07.2007, 10:36
  3. Anakartım yandı
    cagataydagdelen tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4