+ Başlığa Yanıt Yaz
11 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
23.03.2006 19:25 #1
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
- izmir
Donanımdan pek anlamam,bir kaç sorum var
öncelikle merhabalar donanımdan pek anlamam benim bir kaç sorum olacak siz duayenlere bana yardımcı olursanız çok sevirim
1-Bir kaç gün önce fiyatını uygun bulduğum bir bilgisayar aldım özelliklernin bazılarını aşağıya yazıyorum ben bunu evde daha çok internet amaçlı kullanacağım fiyatı 1200 ytl 10 taksit
17 inç 8mb/s lcd ekran
80 gb hdd -520 ram-2 gb cache-radeon 9600-dvd -cd rıghter combo-fax/modem-amd sempron 3000 64 bit işlemci windows xp tr-ses kartının modelini unuttum -2 si önde 6 usb port-2 tene memory kart okuyucu-artı ıvır zıvır bu fiyata bu bilgisayar iyimi bir kaç gelişmiş oyun denedim sorunsuz çalıştı ekran görüntüsü (tabi benim bilgilerime göre)gayet güzel hızıda iyi sizce bu benim gibi bir kullanıcı için yeterlimi bu fiyata değermi
2-Ana karttaki işlemciyi yükseltmek istersem yine amd serisimi kullanmak zorundayım yoksa pentium işlemciyle değiştirebilirmiyim
3- Örneğin cd den yüklediğim bir programın unınstall yazılımı yok bu yüzden del komutuyla klasörü siliyorum ama genede sğda solda artıkları kalmış oluyor bunları sistemde bulup tamamen ortadan kaldıran bir program varmı varsa nasıl temin edebilirim
dostlar ilginize ve emeğinize şimdiden teşekkürler
-
23.03.2006 19:51 #2
cevap
1-bu bence internet kullanımı için gayet yeterli pc yeterli ama bi kaç özellik tam anlaşılmıyo 520 ram??2gb cache ??(olacağını sanmıyorum)
2-işlemciyi değiştirmek istersen amd olmalı ve aynı chipsette bi işlemci kullanman gerekir :wink:
3-bende bilmiyorum.
ops:
-
23.03.2006 19:51 #3
Re: bu kardeşe yardım lütfen
1- işlemciyi değiştirmek istersen amd almak zorundasın intel almak istersen anakartı da değiştirmen gerekir.
Orijinalini Gönderen: malloiler
2- system mechanic işinizi görür.
30 günlük deneme süresiyle aşağıdaki linkten indirebilirsiniz...
http://www.inndir.com/program.php?id=489
kolay gelsin...
-
23.03.2006 19:53 #4Haggar_10Misafir
Re: bu kardeşe yardım lütfen
İşlemciyi değiştirmek istediğinde anakartıda değiştirmek zorundasın. Bilgisayara gelince şuan için 512 mb olan ram'i 1024 yapabilirsin. Oyun falan oynayacaksan bu şart. Programları silmek için denetim masasından "Program EKle veya kaldır" menüsüne girip oradan istediğin programı kaldıracaksın.Bunu yapmadığın takdirde program silinmez. Program files'ten dosyayı sildiğin zaman disk kullanımın berbatlaşır disk birleştirme yapmak zorundasın.(Foruma hoşgeldin şunu belirteyim bu kardeşe yardım edin diye başlık olmaz." Yeni PC aldım bilgilenmek istiyorum" gibi bir başlık açabilirdin.Beni oku.
KOLAY GELSİN..!
-
23.03.2006 20:39 #5
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
- HAYATIN İÇİNTEN AMA ODA HORMONLU
arkadaşım merhaba
birkere bilgisayarı almışsın. iyimidir kötümüdür diye sorup mideni bulandırma. ya kötü dersek ne olacak götürüp verecekmisin. hayırlı olsun. en iyi kararı veridiğini düşün. diğer sorularına gelince proğramları mutlaka denetim masasından proğram ekle kaldırdan kaldır. uninstall i olmasada mutlaka proğram ekle kaldırda ismini göreceksin. yanlış olmasın bazı proğramları oradanda kaldıramazsın ama bunlar nadirdir (misalen directx gibi.) el silme zamanla bilgisayarını çöplük haline getirir. asslan ın önerdiği proğram yada benzerlerini bu iş için kullanabilirsin ama teknik bilgiye sahip değilsen zor olacaktır. kaldırmak istediğin proğram için mutlaka proğram ekle kaldıra bak.sistem yükselmede mutlaka aynı sistemden devam etmelisin amd yerine intel olmaz.rasgele
Benzer Başlıklar
-
Donanımdan cok iyi anlayan arkadaslar bi bakar mı ltf
DrEgHoT tarafından Donanım forumundaYanıt: 17Son Mesaj: 15.12.2006, 02:09 -
merhaba arkadaşlar ekran kartı alacağım pek anlamam yardım
xp_vista tarafından Donanım forumundaYanıt: 11Son Mesaj: 24.08.2005, 13:29 -
neden hacker olmak isterler:AnLAmaM
sagoladimbeyinleri tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 58Son Mesaj: 23.07.2005, 18:19 -
donanımdan anlayan buraya gelsin
SKYRUNNER tarafından Donanım forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 12.08.2003, 18:58 -
Donanımdan Anlayanlar Yardımcı Olurmusunuz ?
ChatLacK tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 02.07.2003, 17:40

Alıntıyla Yanıtla

Bu Kasa Nasıl Bilgisi Olan Varmı?
Bugün, 17:46 / Donanım