PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
11 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Donanımdan pek anlamam,bir kaç sorum var

öncelikle merhabalar donanımdan pek anlamam benim bir kaç sorum olacak siz duayenlere bana yardımcı olursanız çok sevirim
    1-Bir kaç gün önce fiyatını uygun bulduğum bir bilgisayar aldım özelliklernin bazılarını aşağıya yazıyorum ben bunu evde daha çok internet amaçlı kullanacağım fiyatı 1200 ytl 10 taksit
    17 inç 8mb/s lcd ekran
    80 gb hdd -520 ram-2 gb cache-radeon 9600-dvd -cd rıghter combo-fax/modem-amd sempron 3000 64 bit işlemci windows xp tr-ses kartının modelini unuttum -2 si önde 6 usb port-2 tene memory kart okuyucu-artı ıvır zıvır bu fiyata bu bilgisayar iyimi bir kaç gelişmiş oyun denedim sorunsuz çalıştı ekran görüntüsü (tabi benim bilgilerime göre)gayet güzel hızıda iyi sizce bu benim gibi bir kullanıcı için yeterlimi bu fiyata değermi

2-Ana karttaki işlemciyi yükseltmek istersem yine amd serisimi kullanmak zorundayım yoksa pentium işlemciyle değiştirebilirmiyim
    3- Örneğin cd den yüklediğim bir programın unınstall yazılımı yok bu yüzden del komutuyla klasörü siliyorum ama genede sğda solda artıkları kalmış oluyor bunları sistemde bulup tamamen ortadan kaldıran bir program varmı varsa nasıl temin edebilirim
    dostlar ilginize ve emeğinize şimdiden teşekkürler

cevap
    1-bu bence internet kullanımı için gayet yeterli pc yeterli ama bi kaç özellik tam anlaşılmıyo 520 ram??2gb cache ??(olacağını sanmıyorum)
    2-işlemciyi değiştirmek istersen amd olmalı ve aynı chipsette bi işlemci kullanman gerekir :wink:
    3-bende bilmiyorum. ops:

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İstanbul

Varsayılan Re: bu kardeşe yardım lütfen

Alıntı Orijinalini Gönderen: malloiler
    öncelikle merhabalar donanımdan pek anlamam benim bir kaç sorum olacak siz duayenlere bana yardımcı olursanız çok sevirim
    1-Bir kaç gün önce fiyatını uygun bulduğum bir bilgisayar aldım özelliklernin bazılarını aşağıya yazıyorum ben bunu evde daha çok internet amaçlı kullanacağım fiyatı 1200 ytl 10 taksit
    17 inç 8mb/s lcd ekran
    80 gb hdd -520 ram-2 gb cache-radeon 9600-dvd -cd rıghter combo-fax/modem-amd sempron 3000 64 bit işlemci windows xp tr-ses kartının modelini unuttum -2 si önde 6 usb port-2 tene memory kart okuyucu-artı ıvır zıvır bu fiyata bu bilgisayar iyimi bir kaç gelişmiş oyun denedim sorunsuz çalıştı ekran görüntüsü (tabi benim bilgilerime göre)gayet güzel hızıda iyi sizce bu benim gibi bir kullanıcı için yeterlimi bu fiyata değermi

2-Ana karttaki işlemciyi yükseltmek istersem yine amd serisimi kullanmak zorundayım yoksa pentium işlemciyle değiştirebilirmiyim
    3- Örneğin cd den yüklediğim bir programın unınstall yazılımı yok bu yüzden del komutuyla klasörü siliyorum ama genede sğda solda artıkları kalmış oluyor bunları sistemde bulup tamamen ortadan kaldıran bir program varmı varsa nasıl temin edebilirim
    dostlar ilginize ve emeğinize şimdiden teşekkürler
    1- işlemciyi değiştirmek istersen amd almak zorundasın intel almak istersen anakartı da değiştirmen gerekir.
    2- system mechanic işinizi görür.
    30 günlük deneme süresiyle aşağıdaki linkten indirebilirsiniz...
    http://www.inndir.com/program.php?id=489
    kolay gelsin...

Haggar_10
    Misafir

Varsayılan Re: bu kardeşe yardım lütfen

İşlemciyi değiştirmek istediğinde anakartıda değiştirmek zorundasın. Bilgisayara gelince şuan için 512 mb olan ram'i 1024 yapabilirsin. Oyun falan oynayacaksan bu şart. Programları silmek için denetim masasından "Program EKle veya kaldır" menüsüne girip oradan istediğin programı kaldıracaksın.Bunu yapmadığın takdirde program silinmez. Program files'ten dosyayı sildiğin zaman disk kullanımın berbatlaşır disk birleştirme yapmak zorundasın.(Foruma hoşgeldin şunu belirteyim bu kardeşe yardım edin diye başlık olmaz." Yeni PC aldım bilgilenmek istiyorum" gibi bir başlık açabilirdin.Beni oku.

KOLAY GELSİN..!

Katılım Tarihi
    2006
    Yer
    HAYATIN İÇİNTEN AMA ODA HORMONLU

arkadaşım merhaba
    birkere bilgisayarı almışsın. iyimidir kötümüdür diye sorup mideni bulandırma. ya kötü dersek ne olacak götürüp verecekmisin. hayırlı olsun. en iyi kararı veridiğini düşün. diğer sorularına gelince proğramları mutlaka denetim masasından proğram ekle kaldırdan kaldır. uninstall i olmasada mutlaka proğram ekle kaldırda ismini göreceksin. yanlış olmasın bazı proğramları oradanda kaldıramazsın ama bunlar nadirdir (misalen directx gibi.) el silme zamanla bilgisayarını çöplük haline getirir. asslan ın önerdiği proğram yada benzerlerini bu iş için kullanabilirsin ama teknik bilgiye sahip değilsen zor olacaktır. kaldırmak istediğin proğram için mutlaka proğram ekle kaldıra bak.sistem yükselmede mutlaka aynı sistemden devam etmelisin amd yerine intel olmaz.rasgele

Benzer Başlıklar

1. Donanımdan cok iyi anlayan arkadaslar bi bakar mı ltf
    DrEgHoT tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 17
    Son Mesaj: 15.12.2006, 02:09
  2. merhaba arkadaşlar ekran kartı alacağım pek anlamam yardım
    xp_vista tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 11
    Son Mesaj: 24.08.2005, 13:29
  3. neden hacker olmak isterler:AnLAmaM
    sagoladimbeyinleri tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 58
    Son Mesaj: 23.07.2005, 18:19
  4. donanımdan anlayan buraya gelsin
    SKYRUNNER tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 12.08.2003, 18:58
  5. Donanımdan Anlayanlar Yardımcı Olurmusunuz ?
    ChatLacK tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 02.07.2003, 17:40