+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar
Başlık: nforce chipset hakkında
-
08.04.2006 12:17 #1
- Katılım Tarihi
- 2005
nforce chipset hakkında
asus k8n nforce3 anakartve asus geforce fx 5700 ekran kartım var.İlk zamanlar ekran kartı sürücüleri yüzünden çok sıkıntı yaşadım sonra günceleme yaptıktan sonra bir sorun kalmadı.Geçenlerde bir oyun yüklemesi yaparken debug error hatası verdi ve makineyi bir daha açamadım,bilgisayarcıya götürdüğümde hard diskte sorun olduğunu söyledi ve sistemi bir daha kurdu.Şimdi yine makina çok sık reset atıyor.Yeniden başladığında herseferinde mavi ekranda c ve d sürücüsünü gözden geçirme muhabbeti başlıyor sonrada sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı muhabbeti...bilgisayarcıyla tekrar konuştuğumda bana asıl sorunun anakartın nforce3 chipsetli olmasından hatta tüm nforce chipset serisinin probli olduğundan ve yanlış tercih yaptğımdan bahsetti ve bana yine asusun K8V VIA chipsetli modelini almamı önerdi....siz ne diyorsunuz gerçekten bu resetlemenin sorunu anakat mı?? peki öyle ise debug error olayına kadar nasıl sorunsuz çalıştı??Yani kısacası artık bilgisayarcılara pek güveni
m kalmadı
-
08.04.2006 12:42 #2
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- izmir
bi kere o bilgisayarcıya bidaha gitme gidersen bile yüüne tükürmek için git nforce çipsetler tarihin en sorunsuz çipsetlerinden biri yine vialer sorunludur genelde ama artık onlarda iyi ama nforce lar çok daha iyi harddiskini hdd regenator ile taratarak bad sector varmı diye bak varsada işaretlesin işlemci ısısına bak ramleri elinle kontrol et ısısını olmadı başka ram dene en sonra oalrak anakartı garantiye gönderebilirsin ama senin bilgissayarcıya verme yinede çok zekimiş seninki
-
08.04.2006 13:01 #3
Önüne gelen bilgisayar dükkanı açınca böyle oluyor işte...pazarda domates satmaya benzemiyor bu iş......bilgisayarcıyla tekrar konuştuğumda bana asıl sorunun anakartın nforce3 chipsetli olmasından hatta tüm nforce chipset serisinin probli olduğundan ve yanlış tercih yaptğımdan bahsetti...
havalicocuk'un tavisyesine ek: orayla tekrar görüşmeyin derim...
Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere girin gelişmişe gelin başlangıç ve kurtarma kısmında otomatik yeniden başlat seçeneğini kaldırın.
sistem mavi ekran verdiği zaman ilgili mesajı buraya yazarsanız belki ortaya daha somut bişeyler çıkabilir....
iyi çalışmalar......................................
Benzer Başlıklar
-
nforce
turk_empire tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 24.03.2006, 16:16 -
msi nforce 4 anakart & skystar
krezus90 tarafından Donanım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 01.07.2005, 13:20 -
VIA mı? NFORCE mu?
oguzcoy tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 08.03.2005, 17:03 -
KT600 mü? nforce 2 mi?
tsavasci tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 14.01.2004, 13:32 -
nFORCE Anakartlar
sinanuzunoglu tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 13.07.2003, 21:41