PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Varsayılan nforce chipset hakkında

asus k8n nforce3 anakartve asus geforce fx 5700 ekran kartım var.İlk zamanlar ekran kartı sürücüleri yüzünden çok sıkıntı yaşadım sonra günceleme yaptıktan sonra bir sorun kalmadı.Geçenlerde bir oyun yüklemesi yaparken debug error hatası verdi ve makineyi bir daha açamadım,bilgisayarcıya götürdüğümde hard diskte sorun olduğunu söyledi ve sistemi bir daha kurdu.Şimdi yine makina çok sık reset atıyor.Yeniden başladığında herseferinde mavi ekranda c ve d sürücüsünü gözden geçirme muhabbeti başlıyor sonrada sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı muhabbeti...bilgisayarcıyla tekrar konuştuğumda bana asıl sorunun anakartın nforce3 chipsetli olmasından hatta tüm nforce chipset serisinin probli olduğundan ve yanlış tercih yaptğımdan bahsetti ve bana yine asusun K8V VIA chipsetli modelini almamı önerdi....siz ne diyorsunuz gerçekten bu resetlemenin sorunu anakat mı?? peki öyle ise debug error olayına kadar nasıl sorunsuz çalıştı??Yani kısacası artık bilgisayarcılara pek güveni
    m kalmadı

bi kere o bilgisayarcıya bidaha gitme gidersen bile yüüne tükürmek için git nforce çipsetler tarihin en sorunsuz çipsetlerinden biri yine vialer sorunludur genelde ama artık onlarda iyi ama nforce lar çok daha iyi harddiskini hdd regenator ile taratarak bad sector varmı diye bak varsada işaretlesin işlemci ısısına bak ramleri elinle kontrol et ısısını olmadı başka ram dene en sonra oalrak anakartı garantiye gönderebilirsin ama senin bilgissayarcıya verme yinede çok zekimiş seninki

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Eskişehir

...bilgisayarcıyla tekrar konuştuğumda bana asıl sorunun anakartın nforce3 chipsetli olmasından hatta tüm nforce chipset serisinin probli olduğundan ve yanlış tercih yaptğımdan bahsetti...
    Önüne gelen bilgisayar dükkanı açınca böyle oluyor işte...pazarda domates satmaya benzemiyor bu iş...
    havalicocuk'un tavisyesine ek: orayla tekrar görüşmeyin derim...

Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere girin gelişmişe gelin başlangıç ve kurtarma kısmında otomatik yeniden başlat seçeneğini kaldırın.
    sistem mavi ekran verdiği zaman ilgili mesajı buraya yazarsanız belki ortaya daha somut bişeyler çıkabilir....

iyi çalışmalar......................................

Benzer Başlıklar

1. nforce
    turk_empire tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 24.03.2006, 16:16
  2. msi nforce 4 anakart & skystar
    krezus90 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 01.07.2005, 13:20
  3. VIA mı? NFORCE mu?
    oguzcoy tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3