PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Dual Channel Nasıl olur

Arkadaşlar,
    Intel in D945 GNT anakartını inceliyordum üzerinde 4 adet RAM yuvası var ve Max 4Gb destekliyormuş .
    Fakat anlamadığım diğer anakartlarda olduğu gibi ram slotları iki farklı renkte oluyorlar, bunlar Dual channel içinmidir. Eğer oyleyse Intel anakart örneğinde olduğu gibi sırası ile 1 slot siyah diğeri mavi ve yine siyah ve mavi ben 2x 512 Mb DDR2 533 Mhz Ram i buraya nasıl monte etmeliyim. Dual Channel bağlantımıdır yoksa donanımın kendisi midir.
    Bayağı acemi kalmışım acemiliğimi mazur görmenizi rica ediyorum ve herkese teşekkür ediyorum

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İstanbul

Varsayılan Re: Dual Channel Nasıl olur

Alıntı Orijinalini Gönderen: yooky
    Arkadaşlar,
    Intel in D945 GNT anakartını inceliyordum üzerinde 4 adet RAM yuvası var ve Max 4Gb destekliyormuş .
    Fakat anlamadığım diğer anakartlarda olduğu gibi ram slotları iki farklı renkte oluyorlar, bunlar Dual channel içinmidir. Eğer oyleyse Intel anakart örneğinde olduğu gibi sırası ile 1 slot siyah diğeri mavi ve yine siyah ve mavi ben 2x 512 Mb DDR2 533 Mhz Ram i buraya nasıl monte etmeliyim. Dual Channel bağlantımıdır yoksa donanımın kendisi midir.
    Bayağı acemi kalmışım acemiliğimi mazur görmenizi rica ediyorum ve herkese teşekkür ediyorum
    dual channel kullanmak için 1. rami siyah renkteki slota taktıysanız 2.rami de siyah slota takmanız gerekir.

kolay gelsin.

Henüz bağlamadım ama sanırım mantığı anladım. Kısaca ikiside aynı renkli yerlere takılacak Teşekkür ederim

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İstanbul

Alıntı Orijinalini Gönderen: yooky
    Henüz bağlamadım ama sanırım mantığı anladım. Kısaca ikiside aynı renkli yerlere takılacak Teşekkür ederim
    evet iki ram'de aynı renk slotlara takılacak.

kolay gelsin.

Benzer Başlıklar

1. Dual Channel
    bigsmoke tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 01.09.2006, 21:42
  2. Dual Channel ram takılması
    burock2000 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 28.02.2006, 20:48
  3. Dual Channel Ram
    hunter_967 tarafından Donanım forumunda