PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
12 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan 250 GB Samsung IDE HDD 132 GB görüyor

Arkadaşlar yeni aldığım 250 GB Samsung IDE harddisk'i Windows XP Professional ,bios, partititon magic 132 GB görüyor. Bu konuda deneyimli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Nasıl bir çözüm önerirsiniz

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    ZONGULDAK

Öncelikle foruma hoşgeldin..

Anakartının modeli ne BIOS güncellemesi(varsa) yapman gerekir..Anakrt'ın 132 GB'a kadar desteği var gözüküyor..Ama doğru BIOS dosyasını bulabilmek için anakartın markası ve tam modeli gerekiyor..

Bulamazsan everest programını kullanabilirsin..

Varsayılan Öncelikle teşekkür ederim.

Anakart'ım Aopen AX34, İşletim Sistemim WinXP Pro SP1. Ama daha önce hiç bios update yapmadım. Bazı forumlarda riskli olduğunu söylüyorlar. Açıkcası çekiniyorum.

Bios uptade yapmanıza gerek yok normal Xp kurulumu yapın hdd'yi tamamen silin ve iki parca yaparken sadece birinci kısmı olusturun örneğin 40 Gb yeterlidir bir sistem için diğer kısıma hiç birşey yapmadan olusturduğunuz bölüme sistemi kurun..Bütün driverları programları yükledikten sonra kalan diğer kısımı getirmek için.(Eğer sistemi aldığınız diske kurmayacaksanız direk alttaki 2.seceneğe gecin)

Bilgisayarım>sağ click > yönet
    Açılan yeni ekrandan Disk yönetimi tabına gelin sağ tarafta siyah renkli olarak alanı göreceksiniz.Bu alanın üzerine gelin ve mouse'nuzda sağ click yaparak diğer bölümü olusturun..Sorunsuz bir sekilde kalan alanın tamamını görebilirsiniz.

400Gb Segate , 400Gb WD , 250Gb Samsung , 200GB segate sata / sata2 /ide harddiskler üzerinde denenmiştir.

Varsayılan Napacağım bilemiyorum yine olmadı.

Arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkür ederim ama en son bios update'i üreticinin web sitesinden de indirip update attım. Ancak değişen olmadı. Yönetimsel araçlardan da 132 gördü. Napcam şimdi acaba ?

Benzer Başlıklar

1. dvd writer dvd yi boş görüyor
    aytaccici tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 05.03.2009, 02:32
  2. 160 gb hdd windowsda 127 gb görüyor
    MERICO tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 11.02.2006, 18:35
  3. DVD_combo 7 bölüm görüyor
    emrah_mcs tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 6