+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar
Başlık: Bilgisayarıma N'oldu???
-
24.04.2006 18:19 #1
- Katılım Tarihi
- 2006
Bilgisayarıma N'oldu???
Arkadaşlar bilgisayarda işlem yaparken, makinam aniden kitleniyor. Şaşılacak şey doğrusu... Normalde çok fazla kastıracak birşey yapmadığım halde, hafif bi yük bindiği anda bilgisayar kitleniyor. Mesela
Netten indirdiğim winrar partlarını açarken kitleniyor, bir program kurarken takılıyor. Hiç anlamış değilim neden böyle yaptığını. Fakat bana sorunumda yardımcı olmanız için size birkaç bilgi verebilirim...
1-Sorun ekran kartında değil, çünkü başka bir kart taktım gene aynı olay oldu...
2-Ram bozuk değil çünkü ayrı ayrı yerlere taktım, tekli taktım, genede aynı olay oldu...
3-Format attım zaten ne olur ne olmaz die halada devam ediyor...
Elimde olan bilgiler bunlar...
Bios'a res attmıştım, acaba ordaki bi ayardan dolayımı oldu bu olay, veya başka birşeymi...
Cevaplarınızı Dört gözle bekliyorum değerli arkadaşlarım 8O ...
-
24.04.2006 18:53 #2
bios ayarlarını optimize yaptıysan bundan dolayı yapabilir.biosu default ayaralara getir.
ayrıca ramlar arızalanmış olabilir.
kolay gelsin.
-
24.04.2006 19:01 #3
1)İşlemci sıcaklığı yükselmiş olabilir
2)Sistemde RAM'i işgal eden bir virüs olabilir..
3)Ramin yetmemeye başlamıştır..
Umarım bunlardan biridir..
Kolay Gelsin..
-
24.04.2006 20:52 #4Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
Ya bu sorun CPU'nun aşırı ısınması sonucu oluyor yada sen bilgisayarına ait bios ayarlarını doğru yapmamış olmandan kaynaklanabileceğini düşünüyorum.Yani sorun bilgisayarda bir işlem yapmaya başlayınca meydana geliyorsa bu durumda sen cpu üstünden durmalısın.Birde ram belleklerim sağlam demişsin,farklı dımm slotlara takarak denemede yapmışsın yinede senin kullandığın bellekleri başka bir pc üstünde dene.Ekran kartından olacağını düşünmüyorum bende.Ya işlemcide bir sorun var ısı-cpu yapısal bi arıza yada ram belleklerin pc'nin çalışmasını bozmakta olabilir.Tabi birde sen bios'a girip sistemine ait konfigürasyona göre ayarlamalarını yap,bak son olarak şuda aklıma geldi veri yolu çakışması sonucuda bu olabilir yani bios altından bu IRQ ayarları manuel girilmiş olabilir ilk başta,varsa bu değerlele uğraşmamak için auto olarak bırakmak yerinde olur.
Benzer Başlıklar
-
Telefonuma N'oldu?
3x3cuTi0N3R tarafından Mobil Aygıtlar forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 12.02.2007, 14:22 -
bilgisayarıma n oldu!!!!!!!!
gladiator tarafından Donanım forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 14.11.2006, 20:56 -
Bilgisayarıma ne oluyor
AhBEAbicim tarafından Donanım forumundaYanıt: 15Son Mesaj: 07.06.2006, 01:01 -
Bilgisayarıma Kim Dokunmuş?
samterk tarafından Yazılım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 30.03.2006, 00:13 -
mikrofonuma n'oldu?
CoolMan tarafından Donanım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 03.07.2005, 15:13

Alıntıyla Yanıtla

hangi antivirüs programı kullanabilirim
Bugün, 18:39 / Yazılım