+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
14.05.2006 23:27 #1
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
- ankara
arkadaşlar sata harddisk bilgisi olanlar buraya
arkadaşlar sorunum şu
öncelikle donanımlarım
asus un 800s modelinde bir ana karta sahibim
ve bunun üzerinde 80 gb lık bir harddiskim var
ve bunun windows system dosyaları silinmiş
yani format
cdrom desdekli başlatıp sistem yüklemesine geçiyo
ama partışın bölümünde harddisk görülmüyo diyo
bunun biostan yada başka bi yerden bi ayarı varmı
not: normalde harddiski görüyo
-
14.05.2006 23:36 #2
- Katılım Tarihi
- 2006
Özür dilerim sorduğun soruyu pek anlayamadım ama bildiklerimi paylaşmak istedim.
Anladığım kadarıyla cdden önyüklemeyi yapıyor dos kısmı bitiyor yükleme başlamadan harddisk görünmüyor.
Bunun sebebi şey olabilir etkin bölüm atanmamıştır.Fdiskten girip etkin bölüm ataman gerekiyor.
-
14.05.2006 23:39 #3
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
- ankara
peki bu normalde windows u açıyo
bana bios ayarından harddiskin sata olduğunu göstereceksin dendi ama
peki senin dediğini deneyim bi de nası yapacam fdiski biraz bilgi verebilirmisin...
-
14.05.2006 23:43 #4
- Katılım Tarihi
- 2006
başlangıç cd si yada başlangıç diskin olması lazım.Eğer yoksa neroyla bir başlangıç cd si oluştur.
Cdyi tak yeniden başlat önüne çıkan yükleme seçeneklerinden 4. En basit ön yüklemeyi seç.
Ardından A:\Fdisk yaz ve enterla.Karşına çkacak olan seçeneklerden etkin bölüm ata yı seç ve windows dizinini etkin olarak ata.
umarım işine yarar.Kolay gelsin.
-
15.05.2006 20:16 #5Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
Bios Hdd'ni görüyorsa sorun yoktur sadece yapman gereken SATA olan diskini sisteme tanıtacaksın.Bunu yapmak için anakartının beraberinde gelen anakart kurulum CD'sini kullanacaksın.İşte onu yapmak için çalışan bir Pc'den anakartını cd'si içinde yer alan SATA sürücüsünü diskete atacaksın Ok!.Buraya kadar olan kısımı halletiysen kendi pc'ni aç ve Xp kurulumuna geç işte bu ekran açıldığında alt satırda yer alan kısımı kontrol et.Burada SCSI veya SATA disk kurmak için F" tuşuna basın diyor.Sende bu esnada disketi disket sürücün içine takacaksın kısa bi yüklemenin ardından Xp kurulumuna geçebilirsin.Eğer anakartın İntel yongalı ise sata diskini hiçbir sürücü yüklemeden,tanıtmaya gerek duymadan otomatik olarak tanıyıp kullanıma sunuyor. :idea:
Benzer Başlıklar
-
bi harddisk alıcam bilgisi olanlar yardım etsin
celalcaner tarafından Donanım forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 06.09.2006, 19:49 -
Merhaba bilgisi olanlar bir sorum var
emeti tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 21.08.2005, 15:10 -
k300i si hakkında bilgisi olanlar
sagoladimbeyinleri tarafından Mobil Aygıtlar forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 30.07.2005, 17:45 -
divx hakkında bilgisi olanlar
spetsi tarafından Yazılım forumundaYanıt: 19Son Mesaj: 22.11.2004, 07:27

Alıntıyla Yanıtla

Format Sorunu!!Acil yardım lütfen!
Bugün, 19:29 / Windows XP