PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Arkadaşlar bilgisayar açıldığında hemen donuyor

Arkadaşlar işletmemdeki bilgisayar Intel Pentium III 868 MHZ işlemciye, 268 MB RAM e 19GB Harddiske, 8MB Ekran Kartına sahip. Bu bilgisayar açıldıktan hemen sonra donuyor ve 10-15 dakika sonra helpctr.exe dizini yada dosyası bozuk hatası veriyordu. Temiz bir format attım ve açıldığında yine dondu ve yine o hatayı verdi lütfen yardım edin hiçbir işlem yaptırmıyor. Bundan önce XP pro kuruluydu yine XP pro kurdum ama düne kadar öyle bir hata ve donma meydana gelmemişti. Yardımlarınızı bekliyorum lütfen. Galiba bir donanım hatası var?

dostum sanırım fan'ından kaynaklanıyor. Fanını temizle toz kalmamasına dikkat et eger buda olmuyorsa fanın islemcini sogutamıyor daha güçlü bir fan almalısın. Aynı sorunu bende yaşadım ve kasanın içini temizledikten sonra bu sorun ortadan kalktı...Ve o hatayı vermesinin nedeni ise sanırım windows eksik yüklenmis sanırım korsan yazılım kullanmışsın.

shadys yazılım korsan değil çünkü bende onu kullanıyorum yani korsan ama çalışıyor. Ama demiş olduğun gibi fandan kaynaklanıyor olması muhtemel. Teşekkürler bir az daha cevap bekledikten sonra hepsini deneyeceğim.

8MB ekran kartı?? onun vadesi çoktan dolmuş dostum. bence en kısa zamanda yenile. 256MB ekran kartları standartlaşmış durumda, 8 şimdilik idare etse de daha çok sorunlar çıkaracaktır.

Alıntı Orijinalini Gönderen: samterk
    8MB ekran kartı?? onun vadesi çoktan dolmuş dostum. bence en kısa zamanda yenile. 256MB ekran kartları standartlaşmış durumda, 8 şimdilik idare etse de daha çok sorunlar çıkaracaktır.
    tamamda dostum helpctr.exe hatasının ekran kartıyla ne ilgisi var onu anlayamadım...

Benzer Başlıklar

1. bilgisayar açıldığında
    karayani tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 30.07.2006, 09:15
  2. Bilgisayar Her Açıldığında Denetleme Yapıyor
    Sekonder tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 23.04.2006, 16:09
  3. arkadaşlar casus var hemen silin..Uyarıııııııııııııııııı
    sciencemaker tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 35
    Son Mesaj: 19.12.2004, 16:54
  4. Bilgisayar açıldığında restart atıyo?
    Slimfy tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 07.10.2004, 21:31
  5. bilgisayar ilk açıldığında internete bağlanamıyorum
    scoutgamer tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 10.03.2004, 15:35