PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Çift Çekirdek Yardımmmmm

Merhaba arkadaslar.Çift çekirdekli intel işlemcili bilim var yanlız çekirdekler farklı çalışıyor.İşlem yükü hep 1ci çekirdekte.Onceki anakartımda çekirdeklerin ikiside aynı şekilde çalısırdı.Bunun bi ayarı vardı yanlız yerını hatırlamıyorum :?: .Bilenınız varsa yardım edebilirmi????

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İstanbul

Bu mümkün değil, yani bunu sen ayarlayamazsın. Şunu unutma tüm yazılımlar çift çekirdek desteğine sahip değildir. Yani bazı programlar tek çekirdeği kullanırken ancak optimize edilmiş programlar çift çekirdeği birden kullanır. Windowsunuzun güncellemelerini yapmalısınız.

Alıntı Orijinalini Gönderen: sezaikuyu
    Bu mümkün değil, yani bunu sen ayarlayamazsın. Şunu unutma tüm yazılımlar çift çekirdek desteğine sahip değildir. Yani bazı programlar tek çekirdeği kullanırken ancak optimize edilmiş programlar çift çekirdeği birden kullanır. Windowsunuzun güncellemelerini yapmalısınız.
    Sezaikuyu arkadaşım güncellemelerim tam.Bundan once ASUS P5ND2-SLI kullanıyordum ve çekirdekler birbirleri ile eş bir şekilde çalısıyordu.Anakartta lan arızası olduğu için iade edıp ASUS P5N32-SLI DELUX aldım.Bun anakart ilkinden cok cok daha iyi olmasına rağmen ilkine gore daha yavas.En çok gözüme batan sey ıse islemcimin ılk anakartta esit calısması bunda ıse onceliğin birinci islemcide olması.Hangi programın hangi çekirdegı kullancagını belirleyebiliyorum ama eşit çalışşalar bu dertten de kurtulurdum.Eşit çalışmasını sağlayamayacağımı söylüyorsun ama ilk anakartımda eşit çalıştığına eminim

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

merhaba

hangi çekirdeğin hangi işlemi yapacağını ve nasıl bir performans paylaşacaklarını nasıl tespit ediyorsunuz biraz açıklayabilir misiniz?

iyi günler..

Alıntı Orijinalini Gönderen: fgurhanf
    merhaba

hangi çekirdeğin hangi işlemi yapacağını ve nasıl bir performans paylaşacaklarını nasıl tespit ediyorsunuz biraz açıklayabilir misiniz?

iyi günler..
    Ben suana kadar Windows Task Manager/processes kısmında işlemlerin üzrine sağ tıklayıp ''set affinity'' kısmından ayarlıyordum.

Benzer Başlıklar

1. çift çekirdek çift işlemci mi demek
    barey77 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 13
    Son Mesaj: 29.11.2009, 13:49
  2. çift çekirdek
    makineci tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 19.01.2007, 14:17
  3. Çift çekirdek tek çekirdek karşılaştırması
    hasanyigitcolak tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 16