+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: cpu fan error?
-
16.06.2006 21:33 #1
- Katılım Tarihi
- 2006
- Mesaj
- 3
cpu fan error?
arkadaşlar benım bilgisayar seyrekmolarak restrat atmaya başladı sonra gitgide bu olay daha serileşti ve en sonunda format atarken yarıda kaldı durmadan res atı yane tammalayadım.her neyse şu an bilgisayarı açarken "cpu fan error" uyarısını verio. ben ilk olarak fan da sorun vardır dedim ki inteldi ,yeni bir fan aldım takdım ama aynen aynı hatayı vermeye devam edior.fan çalışıor yane dönüor. anlayamadım tam olarak sorunu ne işlemci de falan mı bir hata var yoksa bios ayarlarında mı bir sorun olabilir?
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden hepinize teşekkürler...
-
16.06.2006 21:44 #2
- Katılım Tarihi
- 2004
- Mesaj
- 123
Biostan "fan alert(uyarı)ı" iptal etmeyi denedin mi?
-
16.06.2006 21:57 #3Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
- Mesaj
- 5.269
Restart yapmasının bir olasılığı işlemcinin aşırı ısınması.Bak fan dönüyor görünebilir ama belirli bir devirin altına (rpm) düştüğü zamanda alarm verebilir sistemin.Fan yeteri kadar dönmediği zaman işlemci ısısına göre bu sorun meydana gelebilir yani işlemcin ısıdan dolayı sürekli pc'ni yeniden başlatmak durumunda kalıyor olabilir.Bios altında bulabileğin ayarları kontrol et mesela "CPU Fan Failt Alarm" gibi ayar varsa bunu Disable et sonra atabiliyorsan tekrardan format ve xp kurulumuna devam et.Ayrıca çevrenden bulabileceğin başka CPU soğutucularınıda deneme imkanın varsa dene.Sonra xp kurulursa "Motherboard Monitör" veya "SpeedFan" adlı programlar ile işlemci ısına bak.Isı durumun normal ise bu fan hatası kullanmakta olduğun yeni aldığın fandan olacağını sanamam.
-
17.06.2006 00:14 #4
- Katılım Tarihi
- 2006
- Mesaj
- 3
ya sanmıyorum işlemcinin fazla ısındığını, çünkü buna süre bile olmuyor ben bikaç gün dokunmadım mesela bile hala aynı. bu durumun kullandığım fanlada bir alakası olduğunu sanmıyorum çünkü elimdeki fan çok kaliteliydi yeni aldığım fanda da aynı durum sözkonusu. dediğiniz gibi bios ayarlarında bi sorun olabilir ama load setup defaults yaptım ve hiçbişey değişmedi.acaba dediğiniz gibi sıcaklık ayarını değiştirebileceğim yada "CPU Fan Failt Alarm" ı bios ta da tam bulamadım. acaba bilgisayarın fanı gördüğünü sadece fanıın dönmesinden anlayabilirmiyiz çünkü bios ta "cpu fan speed" kısmı silik yazıo aktif değil. alakası var mı bilmiyorum.
az daha yardım...teşekkürler....
-
17.06.2006 11:34 #5
- Katılım Tarihi
- 2006
- Mesaj
- 3
hadi arkadaşlar mutlaka birinizin başına gelmiştir bu sorun; yardım edin....
Benzer Başlıklar
-
Parse error: syntax error, unexpected $end
Generation tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 28.01.2010, 20:04 -
Error 22
juventa tarafından Linux forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 17.01.2007, 21:21 -
Error Z0001:internal error
utaci tarafından Yazılım forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 20.05.2005, 22:29 -
CPU fan error!
Afsheen tarafından Donanım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 08.02.2005, 22:20 -
I/O error
Kardelen tarafından Linux forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 06.08.2003, 07:47



Alıntıyla Yanıtla

hangi antivirüs programı kullanabilirim
Bugün, 20:16 / Yazılım