+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar
Başlık: speedfan
-
11.07.2006 10:39 #1
- Katılım Tarihi
- 2006
speedfan
dergiden öğrendiğim speedfan programını yükledim. programı açtım orda bi değerin yanında alev işareti çıkıyor. sistemimde herhangi bir şekilde over clock yok. işlemcim intel pentium 4 2.4 ghz. aşağıya bi screenshot koydum.
-
11.07.2006 10:43 #2
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- zonguldak
kardeş o sorun değil o alev işareti 50 nin üzerine çıkınca ortaya çıkar o programın standart ısısı işte eğer 55 üzerimne çıkarsa pc yi kapat bekle biraz
-
11.07.2006 15:27 #3Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
55C dereceyi görmesi yaz aylarında beklenilebilinir.Yinede bir miktar daha ısıyı düşürmek için bir takım şeyler yapmanız lazım.Programın gösterdiği değerler oldukça iyi sayılır birtek yüksüz olarak çalışan işlemcinin 55C dereceyi görmesi bunuda kasa içi hava sirkülasyonunu en iyi şekle çıkartarak giderebilirsiniz.İlkönce uzun zamandır kasanın içini açmadıysanız cpu fanının ve kasa fanlarını temizleyiniz,sonra kasanın içinde dağınık bulunan güç ve data kablolarını paket lastiği veya bant ile sabitleyiniz.Eğer kasanızda yok ise kasanın arkasında yer olan boşluğa (kasa yapısı izin veriyorsa) egzost fanı kullanın 80mm veya 120mm.Birde CPU soğutucusunu temizlemek amacıyla yerinden sökerseniz yapmanız gereken birşey daha oda termik macunu yenilemek olsun.Bu macunu kullanarakta 3 ila 5C derece ısıyı uzaklaştırmış olursunuz.Yapacağınız doğru fan ayarlamaları ile kasa içinde iyi bir sirkülasyon oluşturabilirsiniz... :idea:
Benzer Başlıklar
-
speedfan prog. sorusu
metin_4545 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 16.02.2007, 19:45 -
speedfan kullanımı
titanyumlife tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 24.08.2004, 23:27

Alıntıyla Yanıtla

tv kartı olmadan onlie tv kayıt etme...
Bugün, 00:14 / Yazılım