+ Başlığa Yanıt Yaz
20 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: Monitörümde sorun yaşıyorum...
-
14.07.2006 21:48 #1
- Katılım Tarihi
- 2005
Monitörümde sorun yaşıyorum...
Philips 107E CRT Monitörüme 3 gündür bişeyler oldu... Aslında monitörümde hiçbirşey yokken bir süre pc nin başından ayrıldım döndüğümde dinlenme moduna geçmişti... fareye hafif salladığımda normal bir görüntü olması gerekirken seffaf yeşil bir renk kapladı ekranı tabi bu rengin altında masa üstünü görüyordum ve işlem yapabiliyordum... Daha sonra belki pc uzun süre açık olduğundan dolayı renklerde bir problem vardır diye düşündüm ve kapatıp yeniden açtım ama o yeşillik hala devam ediyordu...Pc boot ederken bile o siyah ekran şeffaf yeşil renkte idi... monitörün ayar düğmelerine bakayım dedim ve düğmeler çalışmadı... arkadan kablolarla oynadım herhangi bir etki etmedi... Daha sonra ekran kartına giriş yapan yeri kurcaladım yine etkilenmedi.. ve bir süre sonra sinir oldum ve bilgisayarı kapattım ve evden çıktım... akşam üzeri eve gelince bi el daha atayım dedim şu bilgisayara... Önce televizyon odasından çıkardım PC yi başka bir odaya götürdüm ... Bütün donanımları ayrıştırıp daha sonra teker teker taktım ve pc yi tekrar başlattım ... Boot esnasında yine o yeşil renkli ekran karşıma çıktı.. yine elim o monitörün ayar düğmelerine gitti ve yine düğmeler çalışmadı... Bir kaç kere daha pc ye reset çektim ... iki üç deneme yaptıktan sonra pc tam boot esnasındayken elim yine monitörün ayar düğmelerinde geziyordu. Ve bir anda ekran normale döndü ve ayar düğmeleri de çalışmaya başladı... ve pc nin hiç bir yerine dokunmadan bir kaç kere daha reset çektim bilgisayara ve her şey normale dönmüştü... o şekilde o gece bilgisayarı kullandım ve normal bir şekilde kapattım... bir sonraki gün tekrar pc yi açtığımda yine herşey normaldi... bir müddet bilgisayarda birşeyler yaptım ve sonrasında bir anda tekrar o yeşil ekran gündeme geldi... Akşam tekrar bakarım diyerekten ayrıldım evden...Akşam tekrar pc yi açtım yine o yeşil görüntü duruyordu... bu esnada monitörün açma kapatma düğmesini kapatıp açtım o yeşil ekran da ortadan kalktı... Bu sefer simsiyah bir ekran ortaya çıktı...Pc ye reset çekiyorum...boot ederken boot sesleri normal şekilde çıkıyor fakat monitör simsiyah... birkaç resetten sonra yine boot esnasında klavyenin yön tuşlarıyla oynarken ekran normale döndü... ve yine monitör ayar düğmeleri çalışmaya başladı ve herşey yine normale döndü... O gece(yani dün gece) de bilgisayarı normal bir şekilde kullandım ve kapattım... Sabah açtığımda bu sefer ekran simsiyah.. yani o yeşil görüntü de yoktu.. bir kaç kere daha reset çektim ve en sonunda sadece yeşil görüntüye kavuştum fakat sadece yeşil renk var al kısmında görüntüyü göremiyorum... Daha fazla uğraşmadım ve kapattım pc yi ve çıktım geldim... Bakalım bu akşam normale dönecek mi dönerse nasıl dönecek çok merak ediyorum
)
Şimdi arkadaşlar sorunum bu ... çok kısa anlattım ama olsun bu konuda fikri olan arkadaşlarımız mutlaka vardır... Acaba diyorum ekran kartı ya da klavyeden kaynaklanabilir mi? Yani bunlardan biri bozuk olursa monitörde böyle bir etki yapar mı? Fikirleriniz bekliyorum arkadaşlar...
-
14.07.2006 22:26 #2
- Katılım Tarihi
- 2006
valla monütörden pek anlamam--ama klavyeden olcağını sanmam
başka bi ekran kartı ile dene eğer olmassa--monitör bozulmuştur(garantisi varsa gönder)
eğer değiştirdiğin ekran kartıyla olduysa ekran kartını deişitri
-
14.07.2006 22:39 #3
çok ilginç bişey. bende merak ettim şimdi.

başka bir donanımın etki edeceğini sanmıyorum. monitör hasarlı.
-
14.07.2006 23:31 #4
- Katılım Tarihi
- 2006
Re: Monitörümde sorun yaşıyorum...
kardeş senin anlattığın bu sorun 3 gün önce benim başıma da geldi.senin pc nin başına gelenle benim pc nin başına gelen arasında hiç bir farklılık yok.senin özeline mesaj attım.oraya msn adresimi yazdım.en kısa zamanda beni kaydet.görüşelim.
Orijinalini Gönderen: maratbilgin
-
14.07.2006 23:52 #5
Re: Monitörümde sorun yaşıyorum...
Renklerde bozulmalar genelde monitörün kablosundan kaynaklanır ama sizinkinde monitörün tuşları bile işlemediğine göre kablodan değil, monitörde başka bir sorun var.
Birşey biliyorsanız bunu forumda paylaşmanız lazım. Özel mesaj veya Messenger ile değil. Bu forumun amacı bu, diğer kullanıcıların okuyup bilgi edinmesi için.
Orijinalini Gönderen: emsoy
Benzer Başlıklar
-
WinRaR da sorun yaşıyorum
sezo_87 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 15.06.2011, 20:51 -
Ares'te sorun yaşıyorum..Ya siz?
intricate tarafından Yazılım forumundaYanıt: 13Son Mesaj: 29.07.2010, 20:29 -
download da sorun yaşıyorum
net_maduru tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 04.01.2007, 01:08 -
Orite CCD Messenger CAM da sorun yaşıyorum
suicide tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 20.09.2006, 02:31 -
Networklerde sorun yaşıyorum
ahmet273 tarafından Donanım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 02.02.2005, 15:22

Alıntıyla Yanıtla

Beyler Yardım ??
Bugün, 17:40 / Donanım