PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Ekran Görüntü Problemi

Selam;
    Daha önce onboard ekran olan bilgisayarıma Ati Radeon 9600 pro Atlantis (Sapphire) modeli AGP Ekran Kartı Eklediğimden beri internet üzerinden daha önce net izlediğim TV yayınları ve Video Kliplerini izleyemiyorum. Tüm Ati ayarları şu an varsayılan konumda. Kendi CD sinden kurdum. Ne yapmam lazım acaba? yardımcı olursanız sevinirim. Selamlar....

İntel Celeron 1.70 işlemci
    Gigabyte 8 SIMLH anakart
    Ati Radeon 9600 pro Atlantis 256 MB Ekran Kartı (AGP)
    512 MB DDR Ram

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Ekran kartı ile gelen cd'den sürünü kurmuşsun ama tavsiyem güncel sürücüyü Ati'nin sitesinden indirip kurman.Ayrıca bilgisayarındaki player'ları yeniden kuarbilir varsa onlarında internetten yada başka yolla son sürümlerini tekrar kurabilirsin.Ayrıca bu kartı (9600) aldıktan sonra pc'ne format attınmı?Cevabın evet ise senin sorunun codec sorunu.Pc'ne flash player,shockwave player,DivX player,QuickTime gibi genel oynatıcıları yüklemeyi dene.

Alıntı Orijinalini Gönderen: SkyWalker4u
    Ekran kartı ile gelen cd'den sürünü kurmuşsun ama tavsiyem güncel sürücüyü Ati'nin sitesinden indirip kurman.Ayrıca bilgisayarındaki player'ları yeniden kuarbilir varsa onlarında internetten yada başka yolla son sürümlerini tekrar kurabilirsin.Ayrıca bu kartı (9600) aldıktan sonra pc'ne format attınmı?Cevabın evet ise senin sorunun codec sorunu.Pc'ne flash player,shockwave player,DivX player,QuickTime gibi genel oynatıcıları yüklemeyi dene.
    Format atmadım.
    Birde Ati den neyi indiricem tam olarak söylerseniz ben cahilim kardeş.
    Birde Bios tan tümleşik kartı nasıl kaldırıcam öyle diyorlar çünkü.?
    İlginize çok Teşekkürler

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Bios'tan VGA kartı iptal etmek için Bios menüleri içinde Onboard VGA veya Dipslay yazan satırı bul burayı "Disable" et.Birde zaten sistemine yani AGP yuvana ekran kartı taktığın zaman onboard ekran kartı otomatik devreden çıkar yani bundan kaynaklanacağını sanmıyorum ya!.
    Ekran kartının sürücüsünü bu linkten "Download" tıklayarak indirebilirsin;
    https://support.ati.com/ics/support/...questionID=640
    Birde bu sürücüleri doğru düzgün kullanabilmek için Windows Service Pack 2'yi yüklemeyi unutma.Birde sen benim dediğim oynatıcı (player) programları yükledinmi?...Bunlar her pc'de bulunması gereken genel programlar oldu.Buna web'ten tv,video seyretmede dahil.Son olarak Media Player 10 sürümünüde kurmayı unutma Ok!Yani sende donanımsal bir sorun yok sendeki sorun daha çok yazılımsal bunuda çeşitli oynatıcı program ve codec yükleyerek çözebilirsin...

Tamam arkadaşlar, ekran kartı ve medya playerı güncelleştirince düzeldi.İlginize teşekkürler.

Benzer Başlıklar

1. görüntü problemi ?
    AkHilleuS tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 18.06.2006, 03:32
  2. ekran kartından tv'ye görüntü problemi
    sexbank tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 03.12.2005, 21:21
  3. Görüntü problemi
    _skyline_ tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1