+ Başlığa Yanıt Yaz
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
02.08.2006 21:36 #1essoloubeMisafir
Adsl Modem üzerinden 2 bilgisayar birbirine nasıl bağlanır
tam benim aradığım bilgileri içeren bi başık vardı diye hatırlıyordum ama bulamadım, bulduklarım da tam ihtiyacımı karşılamayan başlıklardı.
Sorunuma gelince:
bilgisayarım adsl modeme normal ethernet girişinden bağlı. aynı şekilde laptop da kendi ethernet girişinden (kullandığım ağ kablosunu almaya gittiğimde modem ve pc bağlamak için olduğunu söylemiştim) yine aynı şekilde modeme bağlı. İki bilgisayar da gayet düzgün bir şekilde internete girebiliyor.
İngilizce Xp kullanıyorum ve "network places"ten "create new home/office network" diyorum ve her iki bilgisayar için de aynı "workgroup" ismini kullanıyorum. Fakat buna rağmen iki bilgisayar bir türlü birbirini görmüyor.
Sonra elimdeki kabloları modemden çıkararak o kablolardan birini kullanarak iki bilgisayarı biribirine bağlamaya çalıştığımdaysa ethernet aygıtlarının kullanım dışı olduğunu bildiren uyarı mesajı alıyorum (sanırım bunun sebebi kabloların cinsinden dolayı....)
Sonuç olarak ben bu iki bilgisayarın birbirini nasıl görmesini sağlarım?
-
02.08.2006 21:47 #2
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Istanbul
İki bilgisayar da sorunsuz internete giriyorsa muhtemelen kablolarda problem yok. Öncelikle iki bilgisayarda da ayrı ayrı ev ağı kurulumunu tekrar yap ve çalışma grupları isimlerini aynı ver (Dosya paylaşımını da aç). Daha sonra ayarların etkin olabilmesi için bilgisayarları kapat ve aç. Eğer iki bilgisayarda oluşturduğun ağı görmeye başladı ve hala birbirini göremiyorsa muhtemelen kullanmakta olduğun güvenlik duvarı problem çıkarabilir. Güvenlik duvarlarını kapatıp tekrar dene.
-
02.08.2006 23:02 #3essoloubeMisafir
teşekkür ederim zaferdepe.... sanırım ya restart atmadığım için sorun oluşuyordu ya da laptop'taki norton yüzünden neyse dosya alma-gönderme işlerini hallettim ama son bir problemim daha var.
Multiplayer oynanabilen oyunlarda bir bilgisayardan kurduğum host'u bir diğer bilgisayar görmüyor. Lan üzerinden oynanan oyunlarda da network'un aktif olabilmesi için ne yapmam gerekir...
Edit : Nasıl oldu bilmiyorum ama kendi kendine oldu... sanırım işin sırrı bilgisayarı yeniden başlatmaktaymış
, neyse teşekkür ederim
-
03.08.2006 23:24 #4
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Istanbul
Rica ederim...
Bağlantı, hem yeniden başlatman hem de güvenlik duvarının her ikisi ile de ilgilidir muhtemelen.
Oyunlarda da problemsiz görebilmen gerek. Ağ ayarlarını bir kontrol et. IP seçiminin otomatik olup olmadığına bak. Birde oyun sırasında güvenlik duvarını tamamen kapat...
kolay gelsin.
-
08.09.2006 18:52 #5essoloubeMisafir
şimdilerdeyse şöyle bir problem meydana geldi:
Oyun oynarken iki bilgisayar birbirini görüyor ve sorunsuz bir şekilde oyunlar oynanabiliyor. Ancak Ağ Bağlantılarım altında iki bilgisayardan bir diğerini göremiyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Çünkü oyun oynayabildiğime göre, bir şekilde ağ bağlantılarım adı altında iki bilgisayar birbirini görmek zorunda
Benzer Başlıklar
-
İki Bilgisayar Nasıl Bağlanır?
batgun tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 26.11.2006, 15:54 -
tek potlu adsl nasıl 2 pc ye bağlanır
beckhamm tarafından Donanım forumundaYanıt: 16Son Mesaj: 10.07.2006, 00:35 -
Adsl Modem ile şirketleri birbirine bağlamak
ilker_arslanturk tarafından PCnet forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 21.05.2005, 23:40 -
İki Bilgisayar Nasıl Bağlanır?
thrtn tarafından Donanım forumundaYanıt: 58Son Mesaj: 05.07.2004, 15:50 -
İki Bilgisayar Birbirine nasıl bağlanır?
CoMeX tarafından Windows İpuçları forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 13.07.2003, 12:07

Alıntıyla Yanıtla

film indirme
Bugün, 01:29 / İnternet, Ağ ve Güvenlik