PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Başlık: Dual Channel

Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    Los Santos Groove Street

Varsayılan Dual Channel

Arkadaşlar 512 mb twinmos ram vardı.Bunun üstüne 512 mb twinmos daha ekledim ama sanırım anakart dual channel desteklemediği için performans alamıyorum.Bunu nasıl düzelteblirim.Bir çözümü var mı?

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İstanbul

Anakartınızın modelini yazmamışsınız ama desteklemediğinden eminseniz gerek yok. En basit haliyle yuvalar 2'şerli gruplar halinde iki kırmızı iki siyah gibi ayrılmamışsa desteklemez. Çit kanal kullanım ile tek kanal kullanımı (single channel) arasında çok performans farkı yok. Çift kanal bellek kullanınca bilgisayarınızı uçacak sanmayın. Hatta o kadar ki farkı sadece benchmarklarla anlayabiliyorsunuz.

sezai kardeş şaka yapıyorsun galiba.Benim sistem dual ddrde çalışırken çok daha iyi performans veriyor.Biostan kapatınca sürünüyor.Duall ddryi hem ramlerin desteklemesi(ve aynı model,aynı marka) de gerekir.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Alıntı Orijinalini Gönderen: sezaikuyu
    Çit kanal kullanım ile tek kanal kullanımı (single channel) arasında çok performans farkı yok. Çift kanal bellek kullanınca bilgisayarınızı uçacak sanmayın. Hatta o kadar ki farkı sadece benchmarklarla anlayabiliyorsunuz.
    Diyorsun...?!?...Gerisi yok bari nedenini açıklasaydın???.
    Tek kanal kullanımında bellek veri yolu genişliği (ddr ram için) 64Bit'tir...Dual-DDR kullanımda bu oran ikiye katlıyor yani çift kanalda 128Bit'e çıkıyor buda oldukça fark edilir bir hızlanmaya sebebiyet verir.Tamam bilgisayarın normal çalışma hızının dışına çıkmıyor ama ram bellek performasını üst noktalara çıkartıyor.Tek kanalda bellek bant genişliği (ddr-400Mhz kullanımda) 3.2Gb/s ama bu değer dual kullanımda adeta bellekleri uçuruyor yani 6.4Gb/s değerine çıkıyor al sana belirgin bir açıklama ayrıca farkı anlamak için benchmarkta yapmaya gerek yok haa isteğe göre yapar arada ki farkı bariz olarak görürsün OK!!!.

Benzer Başlıklar

1. Dual Channel ram takılması
    burock2000 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 28.02.2006, 19:48
  2. Dual Channel Ram
    hunter_967 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 26.08.2005, 23:50
  3. Dual Channel Kit ne demek ??
    cankat88 tarafından Teknoloji forumunda
    Yanıt: 1