+ Başlığa Yanıt Yaz
2 sonuçtan 1 - 2 arası sonuçlar
Başlık: PCI ekran kartı çalışmıyor
-
14.09.2006 17:55 #1
- Katılım Tarihi
- 2006
PCI ekran kartı çalışmıyor
AGP slotunda sanırım yerine tam oturmamaktan şelale (Yani kıvılcım
)olmuş, 1-2 tırnak yanmış, agp ekran kartının da bir kaç yeri yanık veya kopuk.(Yuvaya oturan kısmında) Buna rağmen bazen çalışıyordu. En son geçenlerde mefta oldu.Hiç tık yok. Ben de eski sistemdeki PCI ekran kartını takıp denedim. (Daha önce de sorun çıktığında denemiştim, bilg. açılıyordu ama bir işlem yapmaya kaltığımda ekran yine gidiyordu) Bu sefer hiç çalışmadı. Sebebi sizce ne olabilir arkadaşlar. Çalışması gerekmez mi?
Sistem: işlemci celeron, 128 ram, xp pro yüklü (Tabii ki bios ayarları en düşük seviyede, mefta kart S3 trio2D/Fx, PCI kart da aynı marka ama çok eski, 1997 de almıştım
Bu arada hiç bip sesi falan da gelmiyordu, bios pilini çıkarıp takayım dedim, onuda koparttık yerinden ayrıca
Aslında yeni anakart, ekran kartı ve işlemci almayı düşünüyorum, ama şu an durumum yok, bu şekilde bi süre idare edebileceğimi düşünüyordum, internet vs. için
Teşekkürler.
-
24.10.2007 13:33 #2
- Katılım Tarihi
- 2007
- Yer
- izmir
Merhaba
Geçmiş olsun bayağı bir uğraş sonucu kartı epey yormuşsun.
Ancak durum vahim değil gibi ama önce çıkardığın pili yerine takıp işlev yapıp yapmadığına bak eğer işlev yapıyorsa eski akrtının sokete giren tırnaklarını bir alkollü pamukla silip kuruttuktan sonra yerine iyi bir şekilde oturt. Eğer imkan varsa değişik slotları deneyebilirsin.
Bilgisayarın biosunu resetle o çıkardığın pilin yakınlarında bir jumper olması lazım o jumper vasıtası ile bunu yapabilirsin Jumperin yeri anakartın kitapçığında yada dikkatlice bakarsan ana kart üzerinde yazılıdır.
Sonra bilgisayarı açtığında pos ekranı geliyorsa şansın var demektir bios ayarlarına girip kartın özelliklerini ve bilgisayar açıldığında ilk hangi slota bakacağını ayarla ve devam et.
Ama bu arada bilgisayarın açıldığında ilk olarak windowsu güvenli modda açıp eski kartın sürücülerini iptal edip yeni kartın sürücülerini yüklemeyi ihmal etme.
Kolay gelsin
Saygılar
Benzer Başlıklar
-
Ses Kartı Çalışmıyor
sameducer tarafından Donanım forumundaYanıt: 18Son Mesaj: 29.05.2010, 15:07 -
anakartta 128lik bir ekran kartı var ayrıca ekran kartı
stosun09 tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 28.01.2010, 17:57 -
Kendi Ekran Kartım Dışında Başka Ekran kartı çalışmıyor
Volkankarakus tarafından Donanım forumundaYanıt: 33Son Mesaj: 07.11.2009, 02:15 -
Asus Ati Radeon 9600 XT Ekran Kartı Çalışmıyor!!!
asedat tarafından Donanım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 16.04.2004, 18:46 -
Ekran Kartı Test Sonuçları 23 Ekran kartı
siirlerefendisi tarafından Donanım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 02.03.2004, 17:59

Alıntıyla Yanıtla

ArkadaşLar Ağ ßağlantısında Sorunum var...
Bugün, 19:11 / İnternet, Ağ ve Güvenlik