PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan Harddisk problemi lütfen yardım

Selamlar,

Dün bilgisayarımı bir takım download için açıp bırakarak yattım. Ancak Tam uykuya geçemeden voltaj düştü ve makina birden kapandı. Çokta sorun yapmayıp downloadı tekrar başlatmaya üşendim.

Bugün eve geldiğimde ise bilgisayarımda D harddiski üzerinde olan programların çalışmadığını farkettim. Hemen bilgisayarıma tıkladım ve D harddiskine tıkladım. Aldığım uyarı:

Özellikler menüsüne geldiğimde ise şöyle bir durum vardı:

Sonuç olarak anladığım kadarıyla donanımsal bir sorun ama kendi başıma yapabilir miyim ya da ne yapmam gerektiği konusunda birilerinin yol göstermesine ihtiyacım var. Yardımcı olacak/olamayacak herkese teşekkür ediyorum.

En içten dileklerimle,
    Yiğit

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Dün yaşadığın tatsız olayın sebepleri şuanlar olabilir;İnternetten indirdiğin her ne ise içinde virüs olabilir,ikinci durum elektriklerin gidip-gelmesi veya voltaj düşüklüğü sonucunda D:\ sürücünün zarar görme olasılığı.Şimdi senin var olan D: sürücünün partisyonu duruyor ama dosyalama sistemi bozulmuş durumda bunu tamir etmenin yolu formatlama (FAT32-NTFS)...Yinede işin içinde veriler olunca biraz çekiniyor insan,ilkönce varsa önemli bilgilerin bunları almayı dene.Hdd'den data kurtarmak için kullanabileceğin bzı yazılımlar mevcut bunları kullanmayı dene.En son durumda diskinin D: bölümünü formatlayıp kullanıma aç.

ya d'ye girebiliyosan ihtiyacın olan kaybetmek istemediğin verileri ordan kurtar...ve format atmayı dene...olmazsa da hdd kurtarıcı araçlar var..seatools iyi bi araçtır..bunları öneririm

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Eskişehir

selamlar...

EasyRecovery programı ile önemli verileriniz varsa kurtarmayı deniyebilirsiniz...

iyi çalışmalar............................

Benzer Başlıklar

1. xp 64 format problemi lütfen yardım!!
    64bitci tarafından Windows İpuçları forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 14.02.2007, 14:14
  2. Harddisk klonlama acil yardım lütfen
    gece_sisi tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 26.09.2006, 21:29
  3. harddisk problemi, acil cevap lütfen
    bermeke tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 13.04.2006, 21:33
  4. Harddisk kilitleme yapıyor lütfen yardım