PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
11 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan sata 2 sabit diskler

arkadaşlar sabit disk almak istiyorum ne önerirsiniz aklımdan geçen özellik ve markalar şunlar

veri yolu : sata II
    karasız kaldığım markalar: western digital ve seagete
    almaya düşünmediğim markalar : samsung, maxtor (artık iyi değil)
    veri depolama kapasitesi : 250 gb civarı

A8N SLI anakartım var ve ileride param olunca birtane daha harddisk alıp performans modunda raid yapmayı düşünüyorum ona göre yardım ederseniz sevinrim

bu arada sataII lerde bir sorun olduğunu duydum ama tam olarak bilmiyorum sorun ne bilen varsa söylesin bu konuyu tartışalım arkadaşlar

kolay gelsin

Katılım Tarihi
    2006
    Yer
    Şu an için heryer

Ben Samsung 80 gb sata 2 hard disk kullanıyorum fazla çıkan ses hariç sorun yaşamadım.Fakat Samsungda sorun yaşayan arkadaşlar varmış.
    Sesi çok çıktığı için samsung tavsiye etmem.
    Vestern Digital bu yönden daha iyiymiş.

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İstanbul

Samsung 160GB SATAII kullanıyorum, bilgisayarımda tüm fanlardan daha fazla ses çıkarıyor ama performansına diyeceğim yok. Uygun anakartta sorun çıkarmıyor. Nedense eski diskim (yine samsung markaydı ama IDE) hiç ses çıkarmıyordu. Bir tavsiye daha RAID 0 yapmadan önce diskleri en az üç ay master/slave olarak ayrı ayrı kullanın, zira birindeki en ufak hata tüm verilerin kaybolması anlamına gelebiliyor.

peki sata II lerin genel problemi ne arkadaşlar böyle bir duyum aldım da doğru mu acaba

Bir dipnot;

SATA II diskler diğer disklerden 2 kat daha fazla performans sağlamıyor.Sadece bant genişliği arttı o kadar.Yani normal sata saniyede 150 MB veri transferine destek verirken sata II ise 300 MB a çıktı.Yani değişen tek şey veri yolunun genişlemesi..Ben sana normal sata'dan vazgeçme derim..
    Zaten piyasadaki disklerin ani okuma hızı bile SATA standardının sunduğu 150 MB lık değerin üstüne çıkamıyor..Kısacası günümüzün diskleri için SATA II fazla bişey ifade etmiyor..
    Bak bende misS gibi ultra-ATA var ses seda yok

Benzer Başlıklar

1. Yerel Sabit Diskler (C:;D:)değişik bir sorun..!
    yavuz89 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 11.02.2007, 12:52
  2. Maxtor'dan da 500GB Sabit Diskler Geliyor
    psikologfatih tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 08.06.2005, 19:33
  3. sata diskler hakkında
    ibrahimozgun tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 17.03.2005, 22:50
  4. Sabit Diskler Ve İthalatçı Firmalar