PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: Profesyonel Mause?

  1. #1

    Varsayılan Profesyonel Mause?

    Herkese selamlar..
    Öncelikle forumda arama yaptım ve ilgili konular cevaplar beni tatmin etmedi.

    MX REVOLUTION
    http://www.logitech.com/index.cfm/pr...4&ad=lgp_MXRev

    Takip eden varsa bilir...

    Şuan kablosuz klavye ve mause kullanıyorum ve memnun değilim (hatta bu satırları yazarken mause'un pili bitmekte).

    Klavye sorununu çözdüm gibi, Microsoftun klavyesini almayı düşünüyorum.
    Sırada Mause var, kablosuz mause düşünüyorum...

    Yeni başladığım ve planladığım işler gereği Mause'dan en yüksek performansı elde etmem gerek, bu yüzden çeşitli arayışlara girdim ve temel olarak Logitech Mause'larda karar kıldım, fakat model seçiminde zorlanıyorum.

    Bilgisayar destekli çizim yapıyorum ve Mause performansı, genel performansımı %10-15 civarında etkileyeceğini düşünüyorum, ÇOK HIZLI OLMALIYIM. Çizim'de %90'lara varan Mause ağırlıklı kullanım yatıyor, malumunuz...

    İlgili Mause'un genel kullanımında bir sıkıntı yok, olmaz gibime geliyor.

    Günde 8-10 saat bilgisayar başında oturan bir insanım, bilgisayar başında 32 saat kaldığımıda hatırlıyorum

    **Sonuç itibariyle Mause'u 2 günde bir şarj etmek istemiyorum (Günlük ort. 7 saat kullanım diyelim), bu süre zarfında ilgili mause'nin şarj'ını 2 günde bir doldurmak zorunda kalırmıyım.
    Ve 1 yıl'ı geçtiği zaman ömrü tükenme riski nedir?

    Araştırmam sonucu LOGITECH MX1000 için eklenen yorumlara baktığımızda 1 yılı dolduran kullanım sonunda "2 günde bir şarj etmeye başladım" deniliyor. ayrıca mause'un üstündeki yazıların da silindiği söyleniyor.

    MX REVOLUTION'un 200YTL civarında fiyatı var 1 sene sonra kaldırıp atmak zoruma gider, hem maddi hemde manevi (teknoloji bu kadar ilerledi diyoruz ama dünyanın bir numarası sayılabilecek bir masue 1 sene sonra performans düşüklüğüne uğruyor, KORKUNÇ BİR OLAY)
    2 sene önce Asus marka ana kartıma 200 lira para verdim ve herhangi bir performans düşüklüğü söz konusu değil

    1- Kullanımı rahat olacak
    2- Pil Ömrü Uzun
    3- Fonksiyonel olacak

    Logitech G5,G7'lerden bahsediliyor, MX1000 diğer yandan ve son teknoloji ürünü REVOLUTION..

    Yalnız günlük 7-10 saat'lik kullanımı göz ardı etmeyelim, iki günde bir bilgisayarı açıpta arkadaşlarına mail atan yada msn'de sohbet eden bir insan değilim, zaten bunu her klavye ve mause ile yapabilirsiniz.

    Kablosuz ve kaliteli mause KULLANAN arkadaşlardan riacamdır, deneyimlerini buraya yazarlarsa sevinirim...

  2. #2

    Varsayılan

    Merhaba,

    Logitech MX-1000 Lazer mouse'u Amerika'da ilk piyasaya çıktığında aldım ve yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Bu mouse hakkında oldukça geniş bir tecrübeye sahibim. Daha önce Microsoft'un üst seviye mouse'larını kullandım ama bunun yanına yaklaşan bir modeli yok maalesef.

    Avantaj ve Dezavantajlarını sayarsak:
    Lazer bir mouse olması, profesyonel anlamda kullanımı oldukça etkiliyor. Kablosuz herhangi bir mouse'da gecikme veya yavaşlık beklerken bunda öyle bir probleme hiç rastlamadım. Dokunduğunuz anda ekrandaki ok kıpırdamaya başlıyor. Pilli değil de şarjlı olması oldukça tasarruf ettiren bir özellik. 5-7 gün giden şarjı, mouse'u yuvasına koyarak kolayca şarj edebiliyorsunuz. Mouse şarjı bittiği anda bile yuvasına koyup 1 dakika bekletmek, saatlerce mouse'u kullanma imkanını veriyor.

    Scroll'un 4 yönlü olması ve yandaki tuşların ergonomik olması çok işime yarıyor ve küçük bir buton hariç mouse'daki tüm tuşları kullanıyorum diyebilirim. Yaklaşık 80 dolar gibi bir rakama almıştım 2 yıl önce ancak profesyonel kullanım için birebir olduğundan bu mouse parasını son damlasına kadar hak ediyor.

    Söylediğin gibi mouse üzerinde bazı logolar silindi ama bunlar mouse'un görüntüsünü veya estetiğini bozacak tarzda şeyler değildi. Hele hele Microsoft'un mouselarındaki el ve parmak şeklindeki renk değişikliği gözönünde tutulursa, bu mouse'dakiler solda sıfır kalır.

    Yaklaşık 15 gün önce mouse'un altındaki ayaklardan biri düştü, diğerleri de düşme belirtisi göstermeye başladı. Bu ayaklar mouse için son derece önemli zira mouse'a dokunduğunuzda herhangi bir sürtünme hissetmiyorsunuz. Hissettiğiniz yağ üzerinde bir mouse gezdirme hissidir. Bu ayaklar ancak 2 yıl dayanabildi ve düştü. Ancak logitech.com adresine girip problemi belirten bir mail attıktan sonra, destekten bir mail geldi ve adresime postayla yeni ayakları gönderdiklerini söylediler. Geçen hafta söyledikleri şekilde bu ayaklar bana ulaştı. Ayakları yerleştirmemle birlikte mouse ciddi anlamda sıfırlanmış oldu ve şu an hiç bir problemim yok. Logitech'in bu tarzda yapmış olduğu destekler, satış sonrası müşteri memnuniyetine ne kadar önem verdiğinin bir ayrıntısıdır.

    2 sene olmasına rağmen şarjı halen 5-7 gün arası gidiyor. Ortalama günlük kullanım sürem 10-15 saat arası değişiyor. Eğer profesyonel bir mouse arıyorsan, doğru marka Logitech'tir diye düşünüyorum. Bugün alsam yine MX1000 veya MX Revolution alırdım.

  3. #3

    Varsayılan

    eğer güzel kaliteli ve uzun ömürlü taiki kablosuz bir mouse düşünüyorsan sana logıtec mediaplay mouse ilk ve son tavsiyemdir kesinlikle mükemmel ötesi bir mouse bence bir gör derim www.mavibilgisayar.com buradan bakabilirsin mouse bölümünden

  4. #4

    Varsayılan logitech mx revolution

    Logitech in yeni bir ürünü var sizinde link de belirttiğiniz aynı model şu an kullanmak nasip olmadı hatta daha kendisiyle tanışmadım ama güzel bir ürüne banziyor tasarımı oldukça iyi linke tıklarsan açıklaması ve resimleri var ama sadece ingilizce.

    http://www.dexigner.com/forum/index.php?showtopic=7598

    ürünle ilgili bulduğun özellikler ise şöyle

    Logitech MX Revolution kablosuz lazer mouse ve Logitech VX Revolution kablosuz notebook lazer mouse navigasyonda radikal bir değişim sunuyor. Her iki mouse da bulunan MicroGear Precision Scroll Wheel yedi saniyeye kadar free-spin ve tek bir hareketle yüzlerce sayfa tarama özelliği ile kaydırma verimliliği sağlıyor. Ayrıca; One-Touch Search sayesinde kullanıcılar web sayfası ya da dokümanda seçtikleri herhangi bir kelimenin ya da terimin arama sonuçlarına tek bir tıkla Internette ulaşabiliyorlar.



    MicroGear Presicion Scroll Wheel iki farklı yönde navigasyon sağlıyor. Free-spin modu sayesinde kullanıcılar uzun dokümanlarını istedikleri gibi hızlı bir şekilde takip edebiliyorlar. Tek bir dokunuşla, yedi saniye içerisinde Microsoft Excel dokümanının 10.000 satırı taranabilirken geleneksel bir mouse’da aynı alan yedi dakika ve 500 spin’le gerçekleştiriliyor. Yeni tekerlekte bulunan gelişmiş click-to-click kaydırma (scroll) seçeneği kullanıcıların listeleri, slaytları ya da özel görüntülerinde tam bir navigasyon sağlıyor.



    Navigasyon özelliğiyle One-Touch Search, Yahoo Live Words ya da Google gibi arama uygulamalarıyla kullanılabiliyor. Herhangi bir dokümanda ya da Web sayfasında seçilen bir kelime ya da terim için, scroll tekerleğin altındaki One-Touch Search düğmesinin tıklanmasıyla otomatikman Web ya da bilgisayar sitesinde arama başlatılabiliyor.



    Logitech’in yeni mouse’undaki çizgiler parmaklar için doğal dinlenme noktaları sağlıyor ve başparmak altında yeralan kauçuk bölge mouse’u çok fazla sıkmadan kolay hareket ettirme imkanı sunuyor. Her iki mouse’da bulunan düşük –dirençli PTFE ayaklar pürüzsüz bir kayma sağlıyor. MicroGear tekerlekteki kauçuk kemer, işaret parmağı için kolay bir kullanım sunuyor.



    Logitech MX Revolution’da bulunan motorlu MicroGear Precision Scroll tekerleği, Logitech SmartShift teknolojisi sayesinde kullanılan uygulamaya göre otomatik olarak free-spin moddan click-to-click moda geçiyor. Microsoft Excel gibi bazı uygulamalarda Logitech teknolojisi; tekerleğin kullanılma hızını algılıyor, eğer hızlıysa tekerlek free-spin moduna geçiyor; yavaşsa click-to-click moduna geçiyor. Kullanıcılar tekerleği aşağı iterek ya da tıklayarak da mod değişimi yapabiliyorlar. Mevcut Logitech SetPoint yazılımı ile ya da download edilebilen Mac için Logitech Control Center yazılımı ile tekerlek ve mouse’un yedi tuşu kişisel tercihlere göre özelleştirilebiliyor.



    Başparmağın yanında bulunan ikinci bir tekerlek ile fotoğraflar ve dokümanlarda zoom in /out yapılabiliyor ya da uygulamalar arasında hızlı geçişler yapılarak kullanıcıların navigasyonel verimliliği artıyor.



    Mouse’tan pek çok şey bekleyen notebook kullanıcıları için tasarlanan Logitech VX Revolution Mouse, taşınabilirlikle rahatlığı bir araya getiriyor. MX Revolution Mouse’a göre daha küçük olan VX Revolution mouse’da 2.4 GHz mikro-alıcısı için slot bulunuyor. Kauçuk kenarları ve oyuk tuş tabakası ile ergonomik tasarımı rahat bir kullanım sunuyor.



    Mouse’un tabanında Micro Gear Precision Scroll Tekerleği free-spin moddan click-to-click moda geçiren düğme yer alıyor. Mouse’da ayrıca dokümanların ve fotoğraflara kolay zoom in /out sağlayan zoom slider bulunuyor.



    25 Ağustos itibariyle Avrupa’da piyasaya sunulacak mouse’lar, eylül ayı itibariyle Türkiye pazarında olacaklar.

  5. #5

    Varsayılan

    Yüksek performans ve uzun pil ömrü gibi konular göz önündeyken kablosuz mouse alma taraftarı pek değilim doğrusu, adresteki ürünleri incelemeni tavsiye ederim..

    http://www.progamex.com/asp/listgroup.asp?group=011.01


 

Benzer Başlıklar

  1. profesyonel bir web sayfası
    BurakYS tarafından Web İnceleme forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 07.09.2005, 16:45
  2. Profesyonel Oyunculuk Dergisi
    DonnieDarko tarafından Web İnceleme forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 07.08.2005, 13:06
  3. Profesyonel Sayaç?
    adSerkan tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 18.01.2005, 00:15
  4. Profesyonel Oyuncuların sitesi
    Robinson tarafından Web İnceleme forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 06.10.2004, 15:01
  5. Profesyonel VB bilen yokmu?
    mssoft tarafından Programlama Dilleri forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 09.08.2004, 07:39