PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    izmir/bostanlı

Varsayılan iki bilgisyarı landan bağlamak

arkadaşlar iki bilgisyarı nasıl bağlarım bilgisi olan varmı?kablo ethernet herşey ver ama bir türlü birbirlerini görmüyorlar bilgisi olanınız varsa yardımcı olursa çok sevinirim iyi günler

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

Varsayılan Re: iki bilgisyarı landan bağlamak

Alıntı Orijinalini Gönderen: flashboy
    arkadaşlar iki bilgisyarı nasıl bağlarım bilgisi olan varmı?kablo ethernet herşey ver ama bir türlü birbirlerini görmüyorlar bilgisi olanınız varsa yardımcı olursa çok sevinirim iyi günler
    iki bilgisayarda da ağ kurulum sihirbazını çalıştırmanız gerekiyor. yoksa kuramazsınız.

iyi günler..

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    izmir/bostanlı

Varsayılan ağ sorunu

arkadaşım çalıştırdım ama genede olmuyor eğer bilgin varsa msnden yardımcı olur musun?

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    izmir/bostanlı

Varsayılan başka bu konu hakkında bilgisi olan varmı?

ağ kurulum sihirbazını kuruyorum dosya paylaşımına açıyorum ama bir türlü ağda diğer bilgisayarı göremiyorum??

1. Bilgisayarların ethernet kartlarını doğru bir şekilde tanıması lazım. Bazen aygıt yöneticisinde ethernet kartının doğru bir şekilde yüklendiğini görseniz bile bazı kartlarda sorun çıkmaktadır. (surecom ethernet kartının Windows tarafından Asound diye yüklenmesi gibi)
    2. Kullanılan kablonun cross bağlantı ile oluşturulması lazım. (eğer sadece iki bilgisayar birbirine direk kabloyla bağlıysa...)
    3. Ağ kurulumu sırasında her iki bilgisayarın da aynı grup içerisinde yer alması (WORKGROUP)
    4. Kullanılan antivürüs programının ağ ayarlarının doğru şekilde yapılandırılması gerekir.
    Bunlardan yana bir sıkıntı yoksa bilgisayarların birbirini görmemesi imkansız.
    Ayrıca "Ağ Bağlantılarım" üzerinde sağ tıklayıp "Bilgisayar Bul" seçeneğine girilip diğer bilgisayarın ismini yadıktan sonra bir arayın. Bunu her iki bilgisayrda da deneyin.

Benzer Başlıklar

1. internetten iki bilgisyarı bağlamak
    vasilizaidsev tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 08.10.2006, 21:23
  2. landan bilgisayarıma ulaşılmıyor erişim engelli diyor
    ENS tarafından Windows İpuçları forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 28.05.2006, 11:23
  3. evdeki 2 bilgisayar ile landan nasıl oynarım
    kingofthesky tarafından Oyunlar forumunda
    Yanıt: 4