PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan XP formata başlayamama

Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar saygılar..
    Benim sorunum bilgisayarımın explorer dan devamlı sorun vermesi üzerine başladı.Bir hatayla karşılaşıldı kapatılması gerek diyor ve açık bütün pencereler kapatılıyor.Format atmak istiyorum ama yapamadım.Xp cdim cdromda ve Başlat-çalıştır-cmd-format c: yaptığım zaman benden teyit istiyor Evet dedğimde " birim bir başka işlem yüzünden kullanımda olduğundan biçimlendirme yapılamıyor.O birim önce çıkartılırsa biçimlendirme işleyebilir " vs vs yazıyor..Çıldırmak üzereyim bir türlü formata başlayamadım.Nedir bu bilgisayarın bana anlatmak istediği ?
    Saygılar :roll:

Windows açıkken dediğiniz şekilde format atamazsınız. Bilgisayarınızın açılış önceliğini BIOS'tan CD-Rom'a vererek boot edilebilir bir Windows CD'si ile bilgisayarınızı başlatarak gerekli işlemleri yapmanız gerekiyor, kolay gelsin..

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

http://forum.donanimhaber.com/m_5463037/tm.htm
    http://www.bilgisayardershanesi.com/...20Kurulumu.doc
    Bu linki dikkatlice okuyun ve gerekli noktaları not ediniz format ve xp kurulumunda işinize yarayacaktır adımları kayıt etmeniz...

Alıntı Orijinalini Gönderen: turuncu_yesil
    Windows açıkken dediğiniz şekilde format atamazsınız. Bilgisayarınızın açılış önceliğini BIOS'tan CD-Rom'a vererek boot edilebilir bir Windows CD'si ile bilgisayarınızı başlatarak gerekli işlemleri yapmanız gerekiyor, kolay gelsin..
    Tşk ederim ilgine fakat gerçekten bu konularda bilgim kısıtlı..Bilgisayarımın açılış önceliğini nasıl cd-roma verebilirim.Yardımcı olursan sevinirim.
    Saygılar

BIOS'a girmek için bilgisayarın açılırken sürekli "Delete" tuşuna bas. BIOS'a gireceksin, girdikten sonra alttaki adımları uygula, amaç "First Boot Device" kısmını CD-Rom yapmak..

1.

2.

3.

Kolay gelsin, bu işlemden sonra İngilizce XP kurulumu için buraya ya da Türkçe XP kurulumu için buraya tıklayabilirsin, kolay gelsin..

Benzer Başlıklar

1. Vob. uzantılı Dvd dosyalarını Vcd formata çevirmek
    thrtn tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 08.02.2010, 12:50
  2. psd formatını jpg yada başka bir formata çevirme
    padiSah08 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 03.03.2007, 18:49
  3. Hangi formata dönüştürmeliyim?
    always_first tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 20.01.2007, 12:23
  4. Dos ortamında Ghost ile yedek almak. Formata son!!!
    KaDigitaL tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 04.09.2006, 19:13
  5. Formata gidiyorum
    _baris_ tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 24.07.2006, 22:05