PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Tek IDE kanalına HardDisk ve Optik Sürücü bağlanması

Anakartımda tek bir IDE kanalı (ya da soket mi denir,her ne denirse artık) var. Hard diskim IDE'li türden. Bunlar teorik olarak, biri "birincil master" diğeri "slave" yapılarak, çalıştırılabilir mi? Zira ben denedim, her defasında sistemim ya hard diski görmedi ya da optik sürücüyü. Hard diskin "master", optik sürücünün "slave" olması için, şu (3 tokalı, renkleri farklı) geniş şeritin "kısa" girişini/tokasını hangisine takmam gerekli?

valla arkadaşım anakart görene kadar jakların yerini değiştir harddisk ini değiştirmene fazla gerek yok aslında.cd romu değiştir sadece.olmaz ise yeni bir ide kablosu tak.yani kıyıda köşede olan başka bi ide kablosu kullan bazen işe yarıyor :wink:

Hard diskin "master", optik sürücünün "slave" olması için, şu (3 tokalı, renkleri farklı) geniş şeritin "kısa" girişini/tokasını hangisine takmam gerekli?
    optik sürücünün ve hdd'nin üzerinde slave - master olarak belirtilmiştir. ona göre jack'ı takabilirsin....
    kolay gelsin.

Arkadaşlar, sağolun. Yanıtlarınızdan, en azından teorik olarak, sistem tarafından birlikte görülmeleri gerektiğini anlıyorum. Sanırım, ben başaramadım ya da teknik bir sorun var.

Teşekkürler yanıt verdiğiniz için.

Optik surucunun 3 lü diş bölümünü (jack'in takilacagi yer) ortasına takarsan slave olacaktir.(bu cogu optik okuyucuda aynidir ama dogrumu degilmi diye bi optik surucuyu acip slave bolumunun hangisi olduguna bir bak bence). Daha sonra IDE'lerden en uctakini Diske, digerini ise optik surucuye tak otomatikman gorecektir. Gormezse Master slave ayarlini duzgun yapmadin demektir.

Tam ters kombinasyonuda yani hdd slave, optik surucu master olarakda yapabilirsin herhangi bir sorun cikmaz.

Yanliz, kullanacagin ide, disk in isletim sistemi kurulurken ki ide si olsun cunku ide'lerde kendi icinde 40 lik ve 80 lik olarak degisiyor. (icinden gecen kablo sayisina gore) Gormeme olarak bahsettigin seyin sebebi bu olabilir.

Benzer Başlıklar

1. phpbb mysql bağlanması
    temhemka tarafından PHP forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 08.01.2007, 22:08
  2. optik sürücü hatası
    ersiniksar tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 06.10.2006, 23:32
  3. Aynı anda birden fazla optik sürücü problemi....
    tarkanak tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 28.10.2005, 01:05
  4. klavye-mouse,harddisk sürücü-disket aynı sensörde
    gokturk tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 10.09.2004, 08:53
  5. MSI, Beş Okura Optik Sürücü Yarışması
    garfield67 tarafından PCnet forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 05.08.2004, 19:24