|
Yeni bilgisayar alıcam. Kafam çok karışık. Yardım. -
24.11.2006, 23:26
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir bilgisayar alıcam ancak beynim epey sulanmış durumda. Binbir çeşit model, fiyat arasında başım dönüyor ve her geçen gün karar vermekte zorlanıyorum.
Ben amatör olarak web tasarım işleri ile uğraşıyorum ve geliştiriyorum. Tabi doğal olarak grafik, tasarım programları kullanıyorum. Yeni alacağım bilgisayarında programları çok rahat çalıştırmasını istiyorum. Tabi office ve internet uygulamalarımda da hiç bir sıkıntı yaşamak istemiyorum. Bunların dışında bir oyun delisi değilim ancak zaman zaman severek oynamak isteyeceğim oyunlarda olacak tabi Fifa, NBA, SIMS gibi.
Ben bilgisayarı kullanma amacımı biliyorum, bütçemide biliyorum ancak piyasadaki model ve fiyat çeşitliliği tercih karmaşasına yol açıyor.
D, Core, Core2, Athlon, Sempron, Centrino ... Özellikle işlemcilere bakarken hangisinde karar vereceğimi bilmiyorum. Bütçem aylık 80-100 ytl arasında verebilecek güçte yani 1000 YTL civarında bir bilgisayarı alabilirm.
Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Özellikle ihtiyaçlarımı karşılamak konusunda ortalama nasıl bir bilgisayar önerirsiniz? Çift çekirdek işlemci sizce bir ev kullanıcııs için lüks müdür? Lap top tercih etmenin dezavantajları, riskleri var mıdır ?
Teşekkürler ...
|