PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
14 sonuçtan 6 - 10 arası sonuçlar

Her zaman daha iyi diyemezsin. Uygulamar çift çekirdekli işlemciler için optimize edilirse elbette çift çekirdekli işlemciler çok daha avantajlı olacaktır. Ayrıca Core Duo 2 işlemciler şu anda bile oldukça performanslılar. Test sonuçlarına bakarsan hemen hemen hepsini solladığını görürsün.

Kişisel fikrim şu andan itibaren Core Duo 2 işlemcilerin altında bir işlemci kesinlikle almam.

uygulamaların birde optimizasyonunumu bekleyecegız sımdı yok daha neler artık pekı test sonuclarından neden bazı tekler cıftlerden daha performasnlı ben onu anlayamadım

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İstanbul

Çift çekirdekli sistemi olanlar windowsta performans/işlemci sekmesine bakarsa iki işlemcinin de aynı oranda yü çektiğini görebilirler. Bu demektir ki işlemciler paralel çalışıyor. Birbirinden bağımsız yapılandırılmış iki çekirdekli işlemcilerle çift yani ikiz çekirdekli işlemciler aynı şey değil. İki çekirdekli sistemleri şu an sadece sunucu sistemlerde görebiliyorsunuz. Bu sistemlerde ikinci çekirdek gerek görlüdüğünde devreye girer. He çekirdeğin ayrı işlem yapabilme yeteneği ise tamamen işletim sisteminin insiyatifindedir. Mesela bir çekirdeğe matematiksel işlem yaptırırken diğer çekirdeğe ihtimalller hesaplatma şu anki işletim sistemlerinde mümün değildir. Bunun için özel işletim sistemleri gerekir. Süper bilgisayarlarda çoklu çekirdek için her işlemi ayrı işlemciye yaptırabilen özelleştirilmiş yazılımlar kullanılmaktadır, biliyorum.

ellerıne agzına saglık hocam aldatmacaya gelmeyelım cıft cekırdek degıl ıkız cekırdek tek cekırdegın gucunu 2 ye bolup cıftmıs gıbı kullanmak bu yoksa oratda 2 aynı gucte cekırdek yok

arkiler baska fıkrı olan yokmu

Benzer Başlıklar

1. çift çekirdek
    makineci tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 19.01.2007, 14:17
  2. Çift çekirdek tek çekirdek karşılaştırması
    hasanyigitcolak tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 16
    Son Mesaj: 04.09.2006, 11:42
  3. Çift Çekirdek Yardımmmmm
    djukris tarafından Donanım forumunda