+ Başlığa Yanıt Yaz
2 sonuçtan 1 - 2 arası sonuçlar
Başlık: Gerçek Renk ve Gerçek Performans
-
17.12.2006 20:23 #1
- Katılım Tarihi
- 2006
Gerçek Renk ve Gerçek Performans
Arkadaşlar Merhaba,
Yeni monitör almayı düşünüyorum. Kafamdaki şu an tek alternatif Apple'ın 23" HD Cinema Display. Bu ürünün bu kadar aklımda olmasının sebebi Bilkom yetkilileri ve diğer Apple sorumlularının, doğru kalibrasyonlar yapıldığı takdirde fotograf çıktılarının monitördeki görüntü ile aynı renklere-sıcaklığa sahip olduğunu iddia etmeleri .
Ancak fiyatı oldukça tuzlu tabi ki . Yaklaşık 2300 YTL'ye denk geliyor . Ve 16ms gibi bir tepkime süresi veriyor . Parlaklık ve Kontrast oranı'na dair bir bilgi bulamadım websitelerinde .
Sorularım ise;
1-LCD alırken, gerçek renkler için neye bakmamız gerekiyor ? Kontrast oranına mı yoksa parlaklığa mı ?
2-Apple'a alternatif olabilecek, beni renkler konusunda pişman etmeyecek ürünler acaba hangileridir ?
3-Almak istediğim monitörde aynı zamanda film de izlemek istiyorum oyun da oynamak istiyorum . Sanırım 16ms tepkime süresi veren Apple'da pek keyifli olmaz oyun oynamak . Ya da olabilir mi ?
4-Şu an kullandığım Philips'in 190G modelinde bir tane ölü piksel'im var aldığımdan beri fakat en az 4 olmadığı için bu modelde direkt değişim uygulamıyorlar . Monitörü almadan evvel, ölü piksel olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ? Monitörü açtırıp nelere baktırmalıyım ?
-
18.12.2006 11:52 #2
http://www.pclabs.gen.tr/yazici.asp?doc=501 adresindeki rehberi okumanızı öneririm. Bu rehber ile kendi sorularınıza kendiniz cevap bulabilirsiniz.
Benzer Başlıklar
-
Gerçek Modifiye
crazy_t87 tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 27.06.2005, 19:05 -
gerçek ip im hangisi
Maxmero tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 10.03.2005, 00:03 -
gerçek felaket
bilgin1975 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 11.11.2003, 19:48 -
gerçek üye sayısı
bugman tarafından PCnet forumundaYanıt: 14Son Mesaj: 18.05.2003, 23:56

Alıntıyla Yanıtla

hoparlör sorunu
Bugün, 09:00 / Donanım