+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
21.12.2006 16:06 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Izmir
17' LCD yada Plazma veya CRT ye devam ?
Slmlar.
arkadaşlar evdeki 3 pc den birinin monitörü baya eskidi vestel 15' hani şu bombeli olanından diğerleri samsung 793 DFX onlardan yana derdik yok hatta çoook memnunum.. Şimdi eski monitörü değiştirecem vesteli yerine lcd mi plazmamı yksa crt smsung 793 mu alsam yine kararveremedim. neden derseniz ?
1.Lcd monitörler çok ucuzladı hatta buradaki bir firme eski crt monitörü alıp yerine yeni ldd monit. indirimle vriyo hatta cazip bi fiyaT ..
2.lcd monitörlerin pek dayanıklı olmadığı (kısa ömürlü) ve ölü pikseller filan hatta hiç ölü piksel yokken 3-5 ay sonra çıkabileceği bil soylentiler arasında vede çıktığına eminim..
3.Plazmalar fiyat bakımından biraz tuzlu ama onlar hakkında bir fikrim yok genelde gaz problemleri olduğu soylentisi ama bir kıllığı derdi çıkar
4.crt mönitörler çok yer kaplamasını yanında yadıklalrı elektro manyetik dalgalar insan baş ağrısı hatta eklem ağroarı olarak ber takım sağlık problemleri çıokarıyorlar.
yani 3. arada bir monitörde kaldım
ne yapmalı hangisini almalı ? sanki biraz lcd ye çekiyor gibiyim ama su pixeller ... yada böyle sağlam 0 hata ile pixel garantisi veren marka filan varmı ? varmış gerçi samsung yeni yıldan sonra bu slogan ile satacakmış lcd leri.
evet lütfen yorum bekliyorum ! tavsiyeleriniz nelerdir ?
herkese şimdiden teşekkürler !!!!
-
21.12.2006 16:46 #2
-
21.12.2006 17:46 #3
bence CRT'den şaşma kardeşim.lcd ekranlarda dediğin gibi ölü pikseller çok can yakıyor.tepkime süreleri var.oyun oynuyorsan sorun yaşarsın.ve görme açıları sorun yaratıyor.mesel bazı modellerde ekrana yandan bakınca kapkara görüyorsun.cep telefonu ekranları gibi
Kolay Gelsin...
-
21.12.2006 19:21 #4
ben kesinlikle lcd öneriyorum
1 ay önce phlips 170x6 aldım
o pixel garantili 8 ms
çok kaliteli değil diyorum çünkü dün yeğenime lg 19" 2 ms bi lcd aldık
süper,,,keşke bende bundan alsaydım dedim. exe bilgisayardan peşin 550ytl ye aldık
oyunlarda süper
51 ekran tv ebatlarından biraz küçük
tavsiye ederim
-
21.12.2006 22:03 #5
LCD ekranlarda elbette ki sıfır piksel garantili ürünler mevcut, içiniz rahat olsun. örneğin Philips markasında Perfect Panel logosu gördüğünüz her cihaz global olarak dünyanın her yerinde değişimi mümkündür.
8ms ve altında tepki süresi olan
en az 178 derecelik seyretme açısı bulunan
Perfect Panel logosu bulunan LCD ekranları tercih edin derim..
Plasma'dan falan da bahsetmişsiniz yüksek çözünürlük veremedikleri için PC monitörü olarak kullanmak pek iyi olmuyor.
iyi günler..
Benzer Başlıklar
-
Karadenizde bir Plazma
intricate tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 07.01.2007, 09:39 -
lcd/plazma
009tahsin tarafından Teknoloji forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 16.05.2006, 09:51 -
form yada mail gönderme yada benzer
serapsarar tarafından PHP forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 28.01.2006, 11:14 -
lcd mi plazma mi?
eagle3 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 15.01.2006, 06:23 -
BIR mp3u yada wavenin nasil notasını gorurum yada kaydederim