+ Başlığa Yanıt Yaz
15 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: İşlemci dünyası YALAN DÜNYA
-
26.01.2007 14:40 #1
İşlemci dünyası YALAN DÜNYA
biraz önce bilgisayar parçaları satan bir firmanın sitesini ziyaret ettim reklam olmasın diye isim vermiyorum. iki hafta önce 330 dolar fiyatı olan P4 3.4 ün fiyatının 105 dolara düştüğünü görünce şok oldum. Yani şimdi iki hafta önce böyle bir işlemci alan adam ne düşünür sizce? Ayrıca işlemci değiştirmeyi düşünen arkadaşlarada müjdeler olsun. Bir çok işlemcinin fiyatı düşmüş. Fırsat bu fırsattır bence.
Herkese kolay gelsin
-
26.01.2007 14:54 #2
modify_maniac@hotmail.com benim msn im.İşlemcileri severim eklemek istersen yani ayrıca p4 ü artık tavsiye etmiyorlar.yeni nesil 64-bit uygulamalarda başarılı değilmiş.AMD athlon 3200+ ve üstünü tavsiye ederim.Fiyatı hakikaten uygun olmuş ama bunu bile bile ben amd topladım ve çok memnunum. :lol:
-
26.01.2007 15:06 #3
Ama bilişim dünyası böyledir..Yeni çıkan bir ürün (işlemci ekran kartı vs..) ilk çıktığında astoronomik rakamlara satılır ki o ürünü geliştirmek için harcanan parayı bir an önce çıkaralım..Yani ar-ge maliyetinin büyük kısmını çıkarmayı hedefliyorlar..Zaten bu fiyata o ürünü alabilecek kişilere o fiyat dokunmaz bile..Bir nevi gecikmiş bir sponsorluk ..

O yüzden yeni çıkan bir ürün için en az 3-5 ay beklemekte fayda var..maliyeti çıkarmış oluyorlar ve artık kar etmek ve de "sürümden kazanmak"
için bir an evvel yeni bir ürünün ar-ge sine kullanmak için para gerekiyor ve fiyatlar balıklama dalıyor... 
NOT: Ama baktığın iki işlemcide -bence- bir fark olmalı ki(Cache farkı,mimari farkı) 2 haftada 200$ düşüş oldukça fazla...
-
26.01.2007 15:11 #4
Bu gün p4 3,06 ghz 533 fsb'li northwood işlemci fiyatı (bulabilirseniz) 110 dolar. Ve 2004'te bu işlemci 496 dolar+KDV idi. 350 dolara 4 MB bellekli core2 aldım diye sevinmeyin, en geç iki yıl içinde işlemciniz demode olacak, hayran kalacağınız 4 çekirdekli 16 MB bellekli core2quadro işlemciler çıkacak. O zaman da elinizdekini küçümseyeceksiniz. Sadece işlemciler değil, tüm donanım dünyası vefasız. Asla hep güncel kalacak bir bilgisayarınız olmayacak. Elinizdekiyle yetinin, yer 2 yılda bir donanım değişikliğine gitmeyin. İster inanın ister inanmayın, kişi başına milli geliri bizden 5 kat daha fazla olan Hollandalılar, bir bilgisayarı 5 yıl kullanıyorlar, hiç değiştirmeden. Orada yaşayan tandıklarımdan biliyorum. Adamlar hâlâ toplu fareleri kullanıyorlar. Fazla verilen paraya israf diyorlar.
-
26.01.2007 15:48 #5
Elinde bu tür eski donanımlar olan varsa atmasınlar, iyi saklasınlar. İleride çocuklarımız gösteririz: "Bak oğlum, bizim gençliğimizde böyleydi fareler" deriz. Veya çok iyi paralara koleksiyonculara satarız. Zira, artık optik fareler de yerini lazerlilere bırakıyor. Toplu farelerle mesafe iyice açılıyor.
Orijinalini Gönderen: sezaikuyu
Teknoloji sandığımız gibi hızla gelişmiyor. Yeni üretilen bir ürün hemen piyasaya çıkıyor sanmayın. Kademe kademe oluyor bu. Biz de adım adım izliyoruz. Halbuki çok daha ileri teknolojiler üretilmiş durumda..
Benzer Başlıklar
-
yalan haberin doğru adresi
shahan tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 20Son Mesaj: 09.08.2006, 08:53 -
Yalan Haber
sleazyII tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 07.08.2006, 09:53 -
1 temmuz yalan oldu galiba..
lasvegaswings tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 02.07.2005, 09:14 -
aYNaDaKi YaLaN
LaZRaiL tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 24.03.2005, 19:26



Alıntıyla Yanıtla

Windows 7 ultımate Sorunla savasıyorum...
Bugün, 04:57 / Donanım