PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan hard diskime format atmak zorunda mıyım?

merhaba yardım edeceklere teşekkürler..

kapasitesi düşük olduğundan yeni bir hard disk aldım ve primary slave olarak bağladım. bilgisayar hard diski gördü ancak bilgilere ulaşamıyorum, format atmam gerektiğine dair bir mesaj alıyorum. bir hata mı yapıyorum yoksa slave olarak bağladığımda gerçekten format çekmem mi gerekiyor?

formatlaman gerekiyor.

Alıntı Orijinalini Gönderen: oncel01 Mesajı Görüntüle
    formatlaman gerekiyor.

Herşeyin çözümü format değildir. Lütfen yanlış yönlendirmeerde bulunmayın :!:

---------
    Görüntüleyemediğiniz HHD üzerine sağ tıklayıp bir bakın. Kaç GB görünüyor.

Zira paralel bağlantı yaparken bazen jumper ayarlarında bir aksaklık oluyor. Disk normal görünmüyor 32 GB civarı birşey gösteriyor.

Sanırsam sizin karşılaştığınız durum da böyle.

Eğer öyleyse, iki diski farklı IDE kablolarına takarak deneyin...

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Yeni aldığınız HDD'nin içi boştur ve hiçbir dosyalama sistemi içermemektedir.Bunu format atarak yapılandırabilirsiniz (FAT32-NTFS) diye dosyalama tiplerinden istediğinizi seçip format atarsınız.Yeni aldığın hdd'nin içeriği yoktur içinde de hiçbir bilgi olmaz o hdd'yi kullanıma açmak için bir kerelik format sorunu çözecektir.Ama var olan bilgilerin hdd üstünden silindi ise dosya kurtama yazılımlarını kullan,aslıda soru soruşunda biraz kırıklıklar tam anlaşılmayan noktalar var o yüzden bir iki şeye deyinemek durumda kaldım.

aslında yaşanan durum tam olarak şu; eski hard diskim bayaa düşük kapasiteli olduğu ve artık bana yetmediği için yeni bir hard disk aldım ve işletim sistemini yeni hard diskime yükledim evet doğru yeni olduğu için ilk başta formatta attım, eski hard diskimi yedek olarak kullanmak için yine bilgisayara takar, içinde bulununan dosyalarıma ulaşırım diye düşündüm ancak olmadı. aynı ide kablosu üzerine taktım ve eskisini slave olarak ayarladım jumper lardan ancak hard diski görmesine rağmen windows formatlamam gerektiği yönünde bir mesaj gönderiyor sürücü üzerine tıkladığımda.

Benzer Başlıklar

1. Hard Format diye birşey duydum nedir hard format?
    gokberkkuytul tarafından Teknoloji forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 10.03.2009, 19:38
  2. Bİlgisayara sürekli format atmak zorunda kalıyorum yardım!!
    joeycloud tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 31.08.2006, 16:53
  3. format atmak
    psko tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 31.12.2005, 14:27
  4. format atmak.
    imsel tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 09.11.2005, 19:21
  5. xp de format atmak