PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan işlemciye overclock nasıl yapılır

arkadaslar işlemcim 3000mhz ben onu 3200 mhz yada 34000 ye cıkarabilirmiyim overclockla işlemciyi 200 mhz filan arttırdım fana ihtiyac varmı? ayrıntılı anlatırsanız sevinirim??

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    İstanbul-Beykoz

Varsayılan mrb

öncelikle belitiyim ki işlemçi hızı asla 34000 mhz filan çıkmaz ama hızı yükselttikçe işlemçinin daha çok ısınacağını unut mayın sanırım 3400mhz filan demek istediniz bunu biostan fsb ayarını yükselterek yada programla yapa bilirsiniz ama değerleri birden değil ufak ufak deneyerek gidiniz vede işlemci sıcaklınıda kontrol ediniz 70'Cyi geçmesin yoksa yana bilir saygılar...

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

Alıntı Orijinalini Gönderen: delgado63 Mesajı Görüntüle
    arkadaslar işlemcim 3000mhz ben onu 3200 mhz yada 34000 ye cıkarabilirmiyim overclockla işlemciyi 200 mhz filan arttırdım fana ihtiyac varmı? ayrıntılı anlatırsanız sevinirim??

Merhaba

Aşağıdaki başlığı inceleyebilirsiniz.

http://www.pcnet.com.tr/forum/overcl...-3000-o-c.html

Elinizdeki işlemci çok rahat bir şekilde AMD Athlon64 3400+ olarak çalışır.
    Tekrar Merhaba PCnet = )

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Yok yeni soğutucuya ihtiyacın.Bunu girişimi bios altından veya overclock için yapılmış programlardan faydalanabilirsin.200Mhz artışı işlemcin ve üstünde duran standart soğutucun ısıyı normal değerler içinde tutacaktır.Yinede bu işleme başlamadan boşta ve yük altında standart hızında çalışan CPU'nun sıcaklık değerini öğrenmelisin.Sonra ısıların normal olduğunu görürsen 200Mhz artışı bios ve program yardımı ile yapabilirsin.

Varsayılan işlemci çok ısınıyor

sa arkadaşlar benim
    amd atlon(tm)64 x2 dual core processor 4800+ 251ghz işlemcim
    ram ise 3.00 gb ddr2
    ekran kartım geforce 8500 gt 1024mb bellek boyutu var

benim pc nin sorunu sürkli kapanması pc kendini kapatıyo nie kapatıo die ısıdan şüphelenip evers ultimate die bi program indirdim ordada işlemcimin ısının 120 hatta 130 derceye geldinde kapandını gördüm sonra baktım buna owerclok yapılmışmı die biosun pilini çıkarıp taktım hatta format attım bide interntten baktım 4800+ olanlar 2.51 miş yani owerclock olmamıştı ben hala çözemedim nie okadar çıktını fanını rpm deeri 3000 dönüş hzı işlemci altına sürülen köpüde deiştirdim ama fayda etmedi şimdide bunun hızı 2.51 ya ben bunu overclock yapıp 1.4 de fean düşüremezmiyim hani en azından kapanmaz.
    Bi filim seyredemiorum oyun zaten oynayamıorum lütfen bana yardım edin

Benzer Başlıklar

1. CPU overclock nasıl yApılır
    berkeley77 tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 26.10.2010, 17:15
  2. Overclock nasıl yapılır
    Syberia tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 13
    Son Mesaj: 14.09.2004, 17:37
  3. overclock nedir nasıl yapılır
    ahmetglr tarafından Donanım forumunda