PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 4 1234 SonSon
16 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Klavyemin devresinde temassızlık

Arkadaşlar, geçenlerde klavyeme sıvı bir içecek döktüm ve bozuldu. İçine bolca kolonya sıktım ve klavye yeniden çalışmaya başladı. Ancak B ve N tuşları basmıyordu bu seferde.

Klavyeyi açıp sorunu öğrenmeye çalıştım ve buldum. Elektronikçi olmadığımdan yanlış söylediysem affedin, bunun içindeki naylon devrede B ve N tuşlarına giden yolda bir kopukluk gördüm. Buna iletken bir cisim değdirerek teması sağlayınca tuşlar çalışıyor.

Sorum şu:
    Bu teması sağlamak üzere, naylon üzerine neyle işaretleme yapabilirim? Uhu, japon yapıştırıcı gibi hangi maddeler bu teması yeniden sağlar?

Normalde ufak bir Lehim atman lazım. Ancak imkanın yoksa, telefon kablosu vb. içinden alacağın ince bir teli çok az japon ile temas noktasına yapıştırabilirsin

bence yeni bir klavye al...

Küçük bir lehim işini görebilir.Ya da ufak bir iletkeni,fazla geniş olmayacak şekilde biraz yapıştırıcıyla yapıştırabilirsin.
    Kolay gelsin.

İşin aslı, klavyemi çok seviyorum. Başka bir klavye almam. Hiçbir klavyede görmediğim kısayol tuşları var, ve ben bunlara çok alıştım. Sorunu da bulmuşken, çözüme yaklaşmışken neden gidip klavye alayım ki.

Şimdi, bu naylon zemin üzerine lehim yapamam. Çünkü ısıyla naylona zarar veririm. Küçük bir tel olayını düşünüyordum ben de. Ama japon yapıştırıcı zarar vermesin? Çikolata jelatiniyle bu teması sağladım, bantla yapıştırdım, ama çok kalın geldi bu.

Evdeki malzemelerden hangi iletkenleri kullanabilirim? Mesela reçel olur mu? Kaymak mı sürsem? Uhuyu da denedim olmadı.

Benzer Başlıklar

1. Klavyemin dil seçeneğini değiştiremiyorum diyenlere
    pasatorunu tarafından Windows İpuçları forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 05.04.2007, 20:41
  2. genius klavyemin kısayollarını kullanamıyorum
    kafkas tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 26.10.2003, 00:26