PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Unhappy Bilgisayarım Kapanıyor

Önce pc'min özelliklerini yazayım;
    *İntel P4 3.4 Ghz (Extreme Edition)
    *ASUS P5AD2E Premium Anakart
    *512 Mb Ram
    *256 Mb GeForce 6600 Ekran Kartı
    *260 GB harddisk

Bu sorunu yapmaya bugün başladı. Anakartım Overclock için imal edilmiş bir model, bu yüzden bios otomatik olarak pc açılırken overclock işlemine başlıyor. PC'yi 1 senedir kullanıyorum. Bilgisayar açılırken Overclocking failed die bir mesej geliyor ve pc yeniden başlıyor sürekli bazen windows açılıyor 1-2 saniye geçiyor yine kapanıyor. Bazen windows açılırken kapanıyor. Acaba sorun güç kaynağından mı?
    MuRaT YıLmAz

anakart'ın pilini çıkarıp bios'u resetleyip öyle dene!

kolay gelsin...
    coreİ7 980x-color master v8-asus r3e-corsaır domınator gt 3x4gb 2000mhz-asus gtx580 MATRIX-120gb ocz revodrıve-60gb ocz vertex2 ssd-2tb wd-2x1tb wd sata3-1tb wd cb-color master hafx-2x sync kazemaster-enermax1050 watt-27" vx2739wm-asus ms238h lcd - logıtech z5500 5.1-creative x-fi tıtanıum hd- logitech dinivo edge-logıtech g19-cyborg rat9-rat7

Dediğin yöntemi denedim ama 4-5 günlük bir etkisi oldu. Messenger Live yükledikten sonra bu sorunu yapmaya başladı. Arkadaşlarımda böyle dedi. Bende Sistem geri yükleme yaptım sorun düzeldi.
    MuRaT YıLmAz

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Bios'u reset'le hatta birkaç kere bios pili takılı olmadan pc'yi yeninde aç/kapa sonra bios pilini yerine kutuplarına dikkat ederek düzgünce tak.Ardından bios ekranına girerek tarih,saat,sürücü ayarlarını ve gerekli ayarlarını yaptıktan sonra bios ayarlarını kaydetip pc'yi yeninden başlatıp kontrolünü yap bakalım.Ayrıca Live MSN ilkez böyle birşey yaptığını duydum senden ama bu durum bundan kaynaklı değil xp altında ki bios bilgilerin bozulmuştur ayrıca xp'de kalıcı bir problem olduğu zamanda kullanımda ve pc açılışında sorunnlara neden olur...

Benzer Başlıklar

1. bilgisayarım kapanıyor...
    _ares_ tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 13
    Son Mesaj: 31.08.2011, 16:12
  2. Bilgisayarım Kapanıyor
    oguzin tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 08.04.2007, 19:29
  3. Bilgisayarım Kapanıyor
    murtilaf tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 15