+ Başlığa Yanıt Yaz
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
08.04.2007 00:03 #1
Monitör Kapalıyken Ne Kadar Elektrik Yakar?
Haliyle en cok monitör elektrik harcıyor ama merak ediyorum. Mesela pc monitörle çalışırken benim küçük ups 10 dakika zor dayanıyor-dayanmıyor. Monitör kapalıyken 30 dakika civarı dayanıyor. Bu durumda sadece fanlar çalışıyor. Bazen bu sürenin 20 dakikaya falan da düştüğü oluyor. İşlemci çalıştıgında heralde bu oluyor. Ama pc'yi uyku moduna alınca neredeyse 2 saat dayanıyor ups...
Ben görsel olarak anlattım. Belki rakamsal olarak anlatabilen çıkar diye soruyorum ve merak ediyorum cevabı...
-
08.04.2007 11:14 #2
BU sürenin uzaması sizin monitörünüzede bağlı olan birşey eğer tüplü bir monitör kullanıyorsanız bu süre kısalacaktır. Çünkü tüplü monitörler lcd lere göre çok daha fazla enerji harcar. Örn. 15" tüplü bir monitörün arkasında max 100 watt harcadığı ama 19" lcd bir monitörde max. 30 watt harcadığı yazıyor. Uyku moduna gelince, uyku modu çok az elektrik harcar. Bİlgisayarınızın bir çoğu donanımını ya kapatır yada düşük enerji harcama moduna alır. Böylece sizinde ups ile çalıştırma süreniz artar.
-
08.04.2007 13:37 #3
Benım daha cok merak ettigim fanların ne kadar yakabileceği. Ya da monitör kapalıyken pc rakamsal olarak ne kadar elektrık harcar? Benım pc devamlı acık oldugu ıcın acaba tarsarruf amacıyla pcyi kapatmak ile kapatmamak arasında tatmin edici miktarda bir fark var mı diye merak edıyorum.
-
08.04.2007 14:15 #4
Kasanızdaki donanımların özelliklerini bilmek gerekiyor bu durumda harcadıklları güç değerlerini toplayıp faturanızı hesaplamanız gerekir ama kasa kapalıyken ne yapıyor buda çok önemli kasanız açık dururken dosya mı indiriyorsunuz şarkı mı çalıyor bu durumda daha az elektrik harcar ama vidyo encode işlemi ne bilim hesaplamalar falan yapılıyorsa bunlar işlemcinin çektiği elektriği arttırır değişkendir ortalama hesaplamaka lazım...
-
08.04.2007 14:21 #5
Bilgisayarın sanıldığı kadar çok enerji harcamadığını anneme ispatlamıştım. Geçen yaz, annemin şehir dışında olduğu bir süre, buzdolabı ve bilgisayar dışında pek bir elektrikli alet açık kalmamıştı ve 5 ytl elektrik faturası gelmişti. Uyku dışında sürekli açıktı bilgisayarım.
Beklediğin rakamlar değil belki ama bilgisayarın sanılandan az enerji harcadığına basit bir örnek sadece.
Benzer Başlıklar
-
400-450 Watt güç kaynağı ne kadar elektrik harcar..???
goxodus tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 04.11.2008, 01:01 -
laptop ne kadar elektrik ceker?
gooddiyalog tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 14.02.2007, 18:35 -
kapalıyken kendiliğinden açılıyor pc
Utkuist tarafından Yazılım forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 21.10.2006, 15:12 -
monitör kablosu arıyorum. var mı? elektrik kablosu değil.
sinanoz11 tarafından Donanım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 08.05.2006, 16:04 -
Bilgisayar 1 saate ne kadar elektrik harcar?
wolcanian tarafından Donanım forumundaYanıt: 27Son Mesaj: 04.01.2005, 21:47

Alıntıyla Yanıtla

yeni akart aldım donuyor.
Bugün, 07:40 / Donanım