PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Başlık: Overlock 3.0->3.30

Varsayılan Overlock 3.0->3.30

selamlar herkeze arkadaşlar..
    p4 3.0 ghz işlemciye sahibim..işlemcimin fanı 4200 rpm civarı bi degere kadar cıkabiliyor..ben %10 overlock yaptım pcde.
    3.01 ikem 3.30 oldu ve işlemci fanı 2690-2750 arası devirde çalıştı ve işlemci ısım 55-56 derece civarıydı..sizce bu değer iimidir?tabi ben eski haline cevirdim ama tekrar yapsam yaz sıcaklıklarında işlemciye zararı olurmu ve overlock işlemci ömürünü bitirior bildiğim kadarıyla..bide bu ekran kartım fx5500..bu ekran kartlarında overlock nasıl yapılıyor?şimdiden tskler

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

İlkönce başlığı yanlış foruma açtığını belirteyim bundan sonra açacağın başlıklar için uygun yere açmaya özen gösterirsen sevinirim.Şimdi 3.0 @ 3.3Ghz başlangıç olarak iyi bir değer ama 55C derece boşta iken aldığın bir sonuçmu.Eğer öyle ise bu değer yüksek diyebilirim.İşlemcinin ömrünün kısalma durumu doğrudur yinede dengeli ve bilinçli yapılan Overclock'tan sisteme zarar gelmez bu işlem için tercih ettiğin donanımların kalitesi ve O/c yatkın kapasitesi olması lazım.Ekran kartın için Riva Tuner adlı programı veya CoolBit's denilen registry kayıt dosyasını indirip direkt sürücü ayarları üstünden ekran kartına hız aşımı yapabilirsin...İşlemcini toplamda 3.5-3.8Ghz kadar dayanacağını düşünüyorum ama ilkin sağlam bir cpu soğıtucun,güç kaynağın ve anakartının iyi overclock kapasitesinin olması bu işlemde başarıyı arttıran unsurların başında gelir.Yaz aylarında iyi bir soğutma sistemin yoksa sistemini standart (genelini) ayarlarda çalıştırmaya bak.

öncelikle werdiğin bilgi için tskler..o programları bulmaya çalısıcam..ve baslıgı doru yere tasıma sanısımız varsa tasırsan sevinirim..forum kirliligi olmasın

Benzer Başlıklar

1. Overlock
    Spysat tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 20.08.2006, 16:49
  2. Overlock
    gurkan_oluc tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 30.05.2005, 15:05
  3. Bu CPU ya Overlock
    PC-CodeR tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 6