PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Donanım
Bu Sayfayı Yenile Lap Top-Klavye, Touchpad sorunu!!
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2006
Varsayılan Lap Top-Klavye, Touchpad sorunu!! - 10.05.2007, 22:04

Merhaba arkadaşlar. Casper marka lap top'ımda klavyem üzerinde işlevselliği artırmak açısından "fn" diye bir tuş var. Bu tuşa bastığımda klavye üzerindeki rakamları ve bazı farklı karakterleri kullanabiliyorum fakat. Bu tuş sürekli aktif durumda. Normalde basili tuttugumda (fn+x) diğer bir tuşada basarak karakterleri ve rakamları kullanabiliyordum. simdi bu tus basili kalmadigi halde sürekli aktif olduğu için. klavyemdeki bazı harfleri "fn" tuşuna basmadan kullanamıyorum. Ne yapabilirim?

İkinci sorunum ise touchpad'imin çalışmıyor oluşu. ne tıklama tuşları ne de gezinme pad'i çalışmıyor. ne yaptiysam olmadi. driverlerini tekrar tekrar yukledim. ek bir usb fare kullandıgım icin ayarlarına baktım bununla da bir alakasi olmadigini gordum. sitesinden yeni surum driverlerini indirdim o da olmadi. bu arada touchpad'in markasi synaptic.

Arkadaşlar lütfen yardımlarınızı esirgemeyin zor durumdayım. simdiden cok tesekkurler...
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Yer: www.ielforum.com
Varsayılan 10.05.2007, 23:29

bazı laptoplarda fn tuşu ile touch ppad kapatılıyor. sende de boyle birşey olabilir mi?

teknik servisi arasa belki sorununu telefonda bile hallederler. Size ulaşma şansın yok. Su an için bilgisayar lazım falan deyin
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

nohackmove Kullanıcısının Avatar'ı

Varsayılan 10.05.2007, 23:41

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: rimednac Mesajı Görüntüle
Merhaba arkadaşlar. Casper marka lap top'ımda klavyem üzerinde işlevselliği artırmak açısından "fn" diye bir tuş var. Bu tuşa bastığımda klavye üzerindeki rakamları ve bazı farklı karakterleri kullanabiliyorum fakat. Bu tuş sürekli aktif durumda. Normalde basili tuttugumda (fn+x) diğer bir tuşada basarak karakterleri ve rakamları kullanabiliyordum. simdi bu tus basili kalmadigi halde sürekli aktif olduğu için. klavyemdeki bazı harfleri "fn" tuşuna basmadan kullanamıyorum. Ne yapabilirim?

İkinci sorunum ise touchpad'imin çalışmıyor oluşu. ne tıklama tuşları ne de gezinme pad'i çalışmıyor. ne yaptiysam olmadi. driverlerini tekrar tekrar yukledim. ek bir usb fare kullandıgım icin ayarlarına baktım bununla da bir alakasi olmadigini gordum. sitesinden yeni surum driverlerini indirdim o da olmadi. bu arada touchpad'in markasi synaptic.

Arkadaşlar lütfen yardımlarınızı esirgemeyin zor durumdayım. simdiden cok tesekkurler...
Dosyum ilacın bende istersen söylerim aynısı oda arkadaşımda olmuştu tuşun yerini hatırlamıom ama ben çözmüştüm.

klavyede bulunan numpad tuşları aktif ve bazı harflere basınca rakamlar vede *,+,-,/ işaretleri çıkıyor.

Num pad açık durumda ve kapatmak için "fn ve Numlk (nmlk veya num lock) hangisi ise)" ona bascan

arkadaşın laptopunda sanırım delete tuşunda olmuştu .

Only I want you is respect me.

Lütfen başlıklarımı yanıtsız bırakmayın. Ben bildiklerimi paylaşmaktan çekinmiyorum. Nede olsa 97 den beri pcnet'leyim..
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

nohackmove Kullanıcısının Avatar'ı

Varsayılan 10.05.2007, 23:46

pardon 2. paragrafa bakmamıştım.

bu sorunda dell 6400 vga laptoplu bir arkadaşta olmuştu.
onada çözüm bulduk tabii aynı olaysa nasıl yaptılar bilmiyorum belki fn+ bi tuş ile touchpad te kapanıyordur.

Denetim Masası>Fare>Aygıt ayarları.

orda disable/able olcak onu kurcala düzelir sanırım bi dene başka bişey diildir umarım.

Only I want you is respect me.

Lütfen başlıklarımı yanıtsız bırakmayın. Ben bildiklerimi paylaşmaktan çekinmiyorum. Nede olsa 97 den beri pcnet'leyim..

En son nohackmove tarafından düzenlenmiştir : 10.05.2007 23:48.
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Varsayılan 11.05.2007, 02:07

arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler fakat "fn" tuşu ile ilgili sorunum basilmasiyla ya da devre disi birakilmasi ile alakali birsey degil. format attigimda duzelmisti.???

touchpad icin ise her yolu denedim. donanım ayarlarında "disable" "enable" muhabbetleri filan var onlarda da bir sorun yok. baska bir sıkıntı olabilir mi? insallah bir arıza degildir.
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
klavye sorunu maniac_ea Donanım 1 26.03.2007 02:18
TouchPad im kaymıyor yapışıyor :) flipflop Donanım 16 26.07.2006 19:43
touchpad davye Donanım 1 27.02.2006 17:35
klavye sorunu ? DieSeL_ Donanım 4 20.01.2006 20:35
klavye sorunu ibrahim_18 Yazılım 7 05.12.2004 12:44

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.

En Son Mesajlar

144 gösterim, 6 yanıt

41 gösterim, 3 yanıt

31 gösterim, 2 yanıt

28 gösterim, 1 yanıt

36 gösterim, 4 yanıt

55 gösterim, 5 yanıt

39 gösterim, 2 yanıt

1387 gösterim, 6 yanıt

37615 gösterim, 177 yanıt

80 gösterim, 8 yanıt

1880 gösterim, 3 yanıt