Alıntı:
Orijinalini Gönderen: rimednac
Merhaba arkadaşlar. Casper marka lap top'ımda klavyem üzerinde işlevselliği artırmak açısından "fn" diye bir tuş var. Bu tuşa bastığımda klavye üzerindeki rakamları ve bazı farklı karakterleri kullanabiliyorum fakat. Bu tuş sürekli aktif durumda. Normalde basili tuttugumda (fn+x) diğer bir tuşada basarak karakterleri ve rakamları kullanabiliyordum. simdi bu tus basili kalmadigi halde sürekli aktif olduğu için. klavyemdeki bazı harfleri "fn" tuşuna basmadan kullanamıyorum. Ne yapabilirim?
İkinci sorunum ise touchpad'imin çalışmıyor oluşu. ne tıklama tuşları ne de gezinme pad'i çalışmıyor. ne yaptiysam olmadi. driverlerini tekrar tekrar yukledim. ek bir usb fare kullandıgım icin ayarlarına baktım bununla da bir alakasi olmadigini gordum. sitesinden yeni surum driverlerini indirdim o da olmadi. bu arada touchpad'in markasi synaptic.
Arkadaşlar lütfen yardımlarınızı esirgemeyin zor durumdayım. simdiden cok tesekkurler...
|
Dosyum ilacın bende istersen söylerim aynısı oda arkadaşımda olmuştu tuşun yerini hatırlamıom ama ben çözmüştüm.
klavyede bulunan numpad tuşları aktif ve bazı harflere basınca rakamlar vede *,+,-,/ işaretleri çıkıyor.
Num pad açık durumda ve kapatmak için "fn ve Numlk (nmlk veya num lock) hangisi ise)" ona bascan
arkadaşın laptopunda sanırım delete tuşunda olmuştu .