PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan ram aldım performans artışı yok ??

512mb kingston ramim vardı bir 512mb daha taktırdım yani 2x512mb oldu ama 3dmark2001se testinde önceden hangi skoru alıyosam gene aynı skoru alıyorum neden böyle.1-2 hafta sonra yeni ekran kartı alıcam acaba gene ramin bir faydasını görmücekmiyim.
    teşekkürler...
    allahına kurban

yeni aldığım ram de kingston ayrıca her ne kadar dual ddr yi desteklediği söylensede anakartın ; biliyorumki dual ddr olması için destekleyen aynı iki ram olması gerekiyor ama ben genede dual ddr olucak şekilde slota taktım...
    allahına kurban

Aslında gayet normal bir durum. Şöyle izah edeyim:

Senin arabanı kullandığın bir asfalt yol var. Asfalt birazcık pürüzlü. En fazla saatte 140 km hızla gidilebiliyor.
    Bu yol normalde 4 şeritli iken, biz buna 4 şerit daha ilave etsek ve 8 şerit yapsak; o yolda gidebileceğimiz maksimum hız değişir mi? Elbette değişmez.
    Ancak yolu kullanan birçok araba var, yol sıkışık olduğu için saatte 80 km'den daha hızlı gidemiyor ise; buna faydası olur. Şerit sayısı arttığı için sıkışıklık ortadan kalkacak, araçlar daha hızlı gidecek.

Eğer şerit sayfasını arttırmak yerine, Formula pistinde kullanılan tarzda bir asfalt yapsaydık; o zaman gidebileceğimiz maksimum hız yükselirdi. Belki 180 - 200 ile gidebilirdik.

Çalışma frekansı aynı kaldıktan sonra, ilave RAM takmak; yola fazladan şerit eklemek gibidir. Ancak aynı anda çok fazla işlem yapıldığı zamanlarda fark hissedilir.
    İçinizde Yeni Şeyler Öğrenme İsteği Kalmadıysa, Yaşlandınız Demektir...

ilginç...peki 3dmark2001se bilgisayarı zorlayarak performans ölçen bir program ozaman trafik kalabalıklaşmıyormu.
    allahına kurban

yanlış bilmiyorsam 3D mark testi ekran kartları içindi yani ram le alakası yok bana göre. ekran kartını yüksek bişi alırsan 3D mark testinde gözle görünür bir performans alırsın

Benzer Başlıklar

1. sanal ram ile performans artışı ama nasıl?hdd zarar görürmü?
    nohackmove tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 05.02.2007, 11:54
  2. RAM Zamanlamarıyla Performans Artışı
    ahmetfx tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 16.11.2005, 12:55
  3. 10000 rpm performans artışı yaparmı
    candles tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 26.05.2005, 16:58
  4. O/C ile FSB Artışı?