PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
9 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Bilgisayarım kapanmıyor

Bilgisayarı normal windowsun kapatma komutundan kapat diyorum..
    Herşey normal gidiyor..
    Ama bilgisayar kapanma konumuna gelip tekrar açılıyor..Resetlenmiş gibi baştan açılmaya başlıyor..Düğmeye basıp kapatmak zorunda kalıyorum..
    6-7 aydır bu sorunu yaşıyorum..
    Slotları kontrol ettim sorun yok..
    Güç kaynağı kullanıyorum bazen elektrik kesilip geri geldiğinde sorun kayboluyor...
    Bir dahaki elektrik kesintisine kadar normal kapanıyor..
    Bir kesinti daha olunca yine aynı sorunla karşılaşıyorum..
    Güç kaynağını çıkarıp normal fişe takıyorum hiçbir değişiklik yok..
    Anakartımı değiştirmiştim ondan sonra bu sorun çıktı..
    Hatta başlarda ram ile uyumsuzluk sorunu yaşamıştım onu da hallettim..
    On-Board ekran kartı kullanıyordum harici birtane aldım belki ondan kaynaklanıyordur diye değişen bişey yok..
    Formatladım yazılımı tekrar kurdum sonuç aynı..
    Son olarak ne kadar bağlantı varsa çıkartıp tekrar taktım..Bilg baştan topladım içini temizledim yine sonuç aynı..
    Acaba neyden kaynaklanıyor olabilir? Bilgisi olan varmı?
    Kolay Gelsin..

Aynı sorun benimde 9yıllık makinemde oluyor hatta bir gün kasaya eğilip kablo takiyim dedim hoparlörlerin kasaya değer deymez kendini açtı. elektrik fişini ters taktım bir ara öyle düzelmiştim toprak hattı olmayınca olan bir ssorun sanırım bir kontrol kalemi ile kasanın demirine tutarak kaçak varmı diye kontrol edin monitör soketinin dış metalinden bile olabilir yada tv outa bağlı televizyondan

Heryerine baktım kaçak yok..Bana da elektriksel bir sorun gibi geldi..Sorduğum bazı arkadaşlar da anakartın bozuk dedi ama ben sanmıyorum..Öyle olsa hiç düzelmezdi ama bu arada bir düzeliyor..Önceki anakartla da aynı fişe prize bağlıydı yenisi takılınca böyle oldu..Anakart özel olarak topraklı priz istiyor olabilir mi? Yani bilg sorunsuz çalışıyor..Ufacık bir aksaklık bile yok..Kapatırken başında bekleyip düğmeye basmam gerekiyor..Prize sadece bilg bağlı başla bir elektronik bile alet yok..
    Kolay Gelsin..

eğer zamanında baska bir topraksız prizde kullandıysan olabilir..benim anakartım bir kere yandı bu sebepten şimdide kapanıyor fakat açılırken zorlanıyor..bazen hiç zorlanmıyor..ben anakartı garantiye yollamaya karar verdim ve cogu parçamıda yolluyorum garantiye su anda..çünkü onlar sorunu bulur çözerler..tavsiye ederim..

kolay gelsin.

Benzer Başlıklar

1. Bilgisayarım kapanmıyor!!!
    blessed tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 16.05.2007, 23:36
  2. Bilgisayarım kapanmıyor:S
    afocen tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 28.10.2006, 00:33
  3. bilgisayarım kapanmıyor
    exper1907 tarafından Donanım forumunda