PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 4 / 7 İlkİlk 1234567 SonSon
32 sonuçtan 16 - 20 arası sonuçlar

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    NYCity Reb4ck

Bence Watt ve IsI farkiyla yine Intel lider olucak!

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    NYCity Reb4ck

Simdi size Quad Core nin sinirlarini zorladigi ve performansini gosterdigi bir kac resim gosterecegim!

Bazi arkadaslar sordular 'yahu bu gosterdigin video grafik karti sayesinde calismiyor mu?' 'Islemcinin burada isi ne?'. Hepsinin cevabi burada...

Aciklama:

Evet arkadaslar gordugunuz gibi 4 ayri islemi Quad Core ile yapabiliyoruz. Ister bir yandan muzik dinleyin, oyun oynayin, resim ya da video kaydedin. Hepsini bir anda yapabilirsiniz!

Aciklama:

Iste gordugunuz gibi Single cekirdekli islemcide butun yuk tek bir cekirdege baglanmis. Bulunan yuk sira bekledigi icin quad single yi 4 katliyor!

Aciklama:

Resimdende anlasilacagi gibi islemcinin yapabilecegi 4 farkli gorevi 4 ayri cekirdege yukluyor. Yani bunlar arasinda grafic ve fiziksel efekt te dahil(akici goruntu). Iste bu da oyunda(video da) izledigimiz grafiksel akim ve goz alici golgelendirmelerin sebebide bu.

Yorum:

Goruldugu uzere, Core 2 Quad %82 farkla Core 2 Duo yu gecmis bulunmakta. Hersey oyun,multimedia ve overclock icin dizayn edilmistir.

Iste resimlerdede goruluyor, her sey cok acik. Yorum sizin ,

Hadi bakalim!

Şimdi resmin neresine baktık ta %82 daha farkı açık şekilde gördük anlamadım.
    Yani 2 çekidek ile 4 Çekirdek bakınca teorik olarak iki katı kadar olduğundan (transistör açısından) çok sıradışı ve şaşılacak bir durum olduğu söylenemez ayrıca 4 ü yapan 8 i de yapar 8 i yapan 16 yı da yapar burada taktire şayan bir durum varsa yapanlar yapıyor bizimkiler bakıp alkışlıyor durumu var.

Ortak bus ve 800 mhz yada 1024 mhz bus hızı varken dünyanın en hızlı işlemcisini yapsalar ne olacak ram le işlemci ancak bu hızda haberleşiyor. Bu konuda çalışmak yerine işlemci hız hikayesine habire yeni modelle para tuzağı kuruyorlar.

Çok şey istemiyorum. P4 3Ghz işlemci ramle 3Ghz le iletişim kursun (ram da bu frekansta çalışsın). Bakalım QuadCore la karşılaştırdığımızda fark ne olacak.

Ortak veriyolu ve ortak Cash Kullanmak yerine ayrı iki işlemci kullanmak daha verimlidir. Bu işlemciler masa üstü kullanıcılarına satılırken neden serverlar için eskiden olduğu gibi (Bir zamanlar Xeon işlemciler vardı ve çoğu kullanıcı bunu kullanmak yana bi haberdi) farklı bir seri işlemci çıkarıryorlar.

Pazarlama statjisi ve piyasadaki boşluğu değerlendiren zeki ve fırsatçı insanlar ama onlara kızmıyorum onlar ticaret yapıyor, ben onların bu akımına kapılıp bunlara birsürü para yatıranlara şaşıyorum.

şimdiye kadar bu işlemcilere ihtiyacımız olduğuna dair tek mazeretleri var oda oyun. Ne oyunmuş doymak bilmiyor. Mühendislik ve laboratuvar çalışmalarında kullandığım programlara bile yetiyorda ne kadar kazmaca programlıyorlarsa donanım yetiştiremiyoruz yada öyle sanmamızı istiyorlar.

Daha geçen sene çift çekirdeğim gücü diyorlardı ne çabuk fikirleri değişti.

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    NYCity Reb4ck

Arkadasim. Bu demo sana cevap olucaktir.
    The writing is on the wallLearn how the Intel Core 2 Quad processor is rewriting the rules on what your PC can do. http://www.intel.com/products/proces...id=homepage+qc launch the demo ya tiklayin sag tarafta...

Su demo yu izle ve sonucunu bana cikar lutfen!

Not: Ram ile iliskisi yok diyosun. Peki ben neden basbas bagiriyorum ' En hizli platform Nvidia Chipset platformu ve Ram burada buyuk rol oynuyor' diye!? Biraz genel bakalim olaya.
    En son faronayt tarafından düzenlenmiştir: 22.08.2007 23:18

O videoyu izledikten sonra o kalitede bir oyunu kesinlikle oynamam herşey çok gerçekçi kalp zorlamaya gelmez değil mi :-)

Benzer Başlıklar

1. Core 2 Quad Q6600 4 çekirdekli işlemci
    tarantula31 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 04.07.2008, 22:03
  2. Intel Quad mi? Yoksa AMD FX mi?
    faronayt tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 20
    Son Mesaj: 16.08.2007, 01:54
  3. Gerçek Renk ve Gerçek Performans
    Aniki tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1