PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 5 / 7 İlkİlk 1234567 SonSon
32 sonuçtan 21 - 25 arası sonuçlar

"Su demo yu izle ve bana sonucu cikar lutfen!" Emriniz üzerine verdiğiniz videoyu izledim.

Sorumu tekrarlayım bir önceki mesajımdaki. Şöyle birşey söylemiştiniz: "Yorum:

Goruldugu uzere, Core 2 Quad %82 farkla Core 2 Duo yu gecmis bulunmakta. Hersey oyun,multimedia ve overclock icin dizayn edilmistir."

Ben o fotoğraflara bakarak %82 hala göremiyorum.

Video yu izledim: Video da Quad duo dan %82 iyi demiyor. Video kodlamayı %82 hızlı, matematiksel hesaplamaları %96 hızlı yapar diyor. Ha o soruyu yazdığım fotoğraflarla ilgili mesajınızda bana video linki malum olmalıydı da ben müneccim olamadığımdan göremediysem haklısınız benim suçum.

"Ram ile iliskisi yok diyosun" Demiş siniz. Mesajım yukarda ram ile ilişkisi yok demedim. Aksine günümüz bilgisayarlarında asıl sorun ram ile işlemcinin yavaş haberleşmesinde ki bus (veri yolu) hızı düşüklüğüdür dedim. Yani 10 Ghz 32 çekirdekli de olsa ram ile 1024 mhz de iletişim kuruyorsa hesapladığı işlemler ne kadar hızlı olursa olsun. Ram e ekrana ekran kartına vs 1024 mhz ile akar. Bundan dolayı çekirdek yerine bus hızını artırmanın daha iyi olacağını bu nedenle şu an yapılanın sadece pazarlama stratejisinden ibaret olduğunu söyledim.

Quad içinse şaşılacak bir durum yok. Çekirdek sayısı arttıkça işlem gücü artar bu özel ve başarılı bir durum değil dedim. İki çekirdeği koyan 4 ü de koyar yani. Fakat 8 neden değil şuan yada 16 neden? Ne gerek var seneye 8 ertesi senede 16 olarak planlama yapıp fahiş fiyata satmak varken neden yapsınlar dimi? (bu benim düşüncem katılmak zorunda değil kimse).

Çift çekirdek çıktığında ballandıra ballandıra anlatanlara demişti: Yarın bunlar 4 8 16 diye devam ederler, 3 Ghz de sıkıntı yaşayınca başka pazarlama stratejisine geçtiler hepsi bu (3ghz biraz teknik sınırlamalardan kaynaklı). Bu günde söylediğim bu ufukta 8 ve 16 var ama önce elinizdeki parayı alıp sonra ertesi yıl almak üzere planları. Peki sizin planınız ne diye sordum.

Neden bağırdığınıza gelince, bence de bağırmayın ama bağırmakla ne çözülmüş ki açıkcası neden bağırdığınız hakkında bir fikrim yok ve çok ta endişe etmiyorum siz bilirsiniz.

Şimdi videoyu eleştirelim:

Hani 4 renkle işler kodlanmış tek çekirdekte bekletilip sonra sıra ile alınıyor iki çekirdekte aynı durum fakat, 4 çekirdekte beklemeden gidiyor gibi görünüyor ya. Sorum şu 8 renk kodlayıp 4 çekirdeğe verirsek sanki onda bekleme olmayacakmı. Olayı o kadar dramatize etmişler ki. Geniş bakan biri bunu sorar. Asla aynı anda yapabileceğimiz işlerle çekirdek sayısı birbirini karşılamayacak. Çünkü bunda bir sınırlama yok. Siz video kodlarken oyun oynamak istersiniz ben belki istemem yada aynı anda 3000 tane video kodlamak istediğimde 3000 çekirdekliyi mi bekleyim. Yada bu bekleme süreleri ev kullanıcıları için sorun mudur? iş kullanıcıları için hiç değil çünkü zaten ya word excel benzeri ofis uygulamalrı kullanan küçük işletmeler yada sıradan işlerdir ki bu durumda her PC de çalışır özel donanım istemez, yada video ve diğer matematiksel hesaplamalrla uğraşan enstütü tarzı araştırma labaratuvarları dır ki bunlar da bu tip bilgisayarlar yerine mainframe tazı bilgisayarlar yada bilgisayar clusterları kullanırlar.

Bunu da önceki mesajım da şöyle belirttim. İntel neden serverlar vs için ayrı seri işlemci çıkarıyor? Yani quad core u standat kullanıcılara satacak. Gerçekten performanslı olan ayrı bir işlemciyi de serverlar için önerecek (Xeon gibi demiştim).

Yani ben kişisel olarak yeni çıkan her işlemciyle vay süper yapmışlar almam lazım gibi davranışları atlatalı yıllar oldu. Bu saatten sonra hangi işlemci bana neden gerekli ayırdını yapabilirim ve asla intel yada amd nin hedef kitlesi olmam. Yazdığım programları da minimum sistem gereksinimleriyle çalışacak şekilde tasarlamak için elimden geleni yaparım. Bundan dolayı böyle konular bana magazinel gelir.

izlediklerimden ve okuduklarımdan çıkardığım sonuç ve yorumlarım bunlardır. Yazdıklarım beni bağlar, kimseye kişisel eleştirim yoktur,isteyen istediği işlemciyi yada donanımı almakta kendi parası kadar özgürdür. Bu msj için hiç ağaç kesilmemiştir.

bence sen kesinlikle kitap yamalısın hehehe

Mesaj iki kere gitmiş düzeltme fırsatından istifade: Kitap yazmalımıyım sebep?
    En son MR_C tarafından düzenlenmiştir: 23.08.2007 03:33

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    NYCity Reb4ck

anlama zorlulugu var braz ben simdi donicem cevapimla

Alıntı Orijinalini Gönderen: faronayt Mesajı Görüntüle
    anlama zorlulugu var braz ben simdi donicem cevapimla
    Sen fotoğraflı mesajında %82 nerde yazıyor göster ben anlarım endişe etme. Ayrıca ben birşey sormadım.

Benzer Başlıklar

1. Core 2 Quad Q6600 4 çekirdekli işlemci
    tarantula31 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 04.07.2008, 22:03
  2. Intel Quad mi? Yoksa AMD FX mi?
    faronayt tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 20
    Son Mesaj: 16.08.2007, 01:54
  3. Gerçek Renk ve Gerçek Performans
    Aniki tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1