PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: RAM tavsiyeleriniz

Katılım Tarihi
    2007
    Yer
    Ankara TÜRKİYE

Varsayılan RAM tavsiyeleriniz

bilgisayarım artık programları verimli çalıştırmıyor ve performansı çok düştü.bilgisayarımı yenilemeyi düşünüyorum.bunun için ise önce RAM den başlamayı düşünüyorum.ancak ddr, ddr2 nedir ve ne farkı vardır. ayrıca özellik olarak yazdıkları frekanslar (400MHz vs..) hızınımı belirtiyor.
    hangi markaları önerirsiniz ve fiyatları nelerdir.min 512mb almayı düşünüyorum -teşekkürler-

Anakartınızın marka ve modelini belirtirseniz desteklediği ramler arasında size öneride bulunabiliriz...

KolayGelsin...

Anakartın DDR ram destekliyorsa DDR ram alıcaksın.DDR2 destekliyorsa DDR2 ram alıcaksın.
    Frekanslar calışma hızlarıdır.DDR ramlarda max.400mhz vardır...DDR2 lerde 1600mhz vardır.Mhz yüksek ram seçmen yararına olucaktır.
    Marka olarak kıngston ve twinmos O.C.Z benim önerdigim markalar olacaltır...

Anakartının ne tür ram destekledigini bilmedigim için ancak bu kadar yardım edebildim.
    ugur1989 Olarak başladım..always_First olarak yola devam..

Bilgi amaçlı bir şey belirtmek isterim Ddr2 ramlar max 800 Mb/s Ddr3 ramler max 1600 Mb/s destekler...
    Ayrıntılar için tabloyu inceleyebilirsiniz;

KolayGelsin...

DDR daha eski bir RAM çeşididir.Ancak o kadar düşük performanslı değildirler.Pin sayıları farklıdır.Daha yüksek voltajda çalışırlar.DDR2'lere göre daha fazla ısınırlar.

DDR2'ler en yeni RAM çeşididir.Çok yüksek performans gösteren modelleri vardır.Pin sayıları farklıdır bu yüzden her anakart desteklemez.Düşük voltajda çalışılar.DDR2'ler diğer RAM'lere göre fazla ısınmazlar.

RAM'lerde dikkat edilmesi gereken nokta gecikme süreleri ve frekanslardır.HyperX & Extreme modeller daima daha performanslıdır ve o/c kapasitesi yüksektir.

Kolay Gelsin...

Benzer Başlıklar

1. P4 2800 Oc, Tavsiyeleriniz...
    ahmet273 tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 26.07.2006, 15:13
  2. receiver tavsiyeleriniz.
    gokturk tarafından Teknoloji forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 02.01.2006, 15:07
  3. webcam tavsiyeleriniz.
    gokturk tarafından Donanım forumunda