PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan bilgisayarım çok ama çok geç kapanıyor

arkadaşlar bilgisayarım çok geç kapanmaktadır sebebi ne olabilir acaba.
    yani öyle 5 dakka filan değil saatler sürüyor mesela bilgiisayarı kapatıyorum normal şekilde
    kalkıyorum sonra aradan nerdeyse bir iki saat geçiyor geliyorum hala kapanmadığını görüyorum
    WİNDOWS KAPANIYOR diyor hala
    tuhaf değilmi sizcede ve sonra kasadan kapatmak zorunda kalıyorum daha önce olmazdı böyle birşey

S.aleykum

genelde bu sorun işletim sistemi kaynaklı çıkıyor format dışında bi çözüm üretemedim hala

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

Alıntı Orijinalini Gönderen: rebel_ Mesajı Görüntüle
    arkadaşlar bilgisayarım çok geç kapanmaktadır sebebi ne olabilir acaba.
    yani öyle 5 dakka filan değil saatler sürüyor mesela bilgiisayarı kapatıyorum normal şekilde
    kalkıyorum sonra aradan nerdeyse bir iki saat geçiyor geliyorum hala kapanmadığını görüyorum
    WİNDOWS KAPANIYOR diyor hala
    tuhaf değilmi sizcede ve sonra kasadan kapatmak zorunda kalıyorum daha önce olmazdı böyle birşey
    Alıntı Orijinalini Gönderen: MySqL00 Mesajı Görüntüle
    S.aleykum

genelde bu sorun işletim sistemi kaynaklı çıkıyor format dışında bi çözüm üretemedim hala
    Merhaba Arkadaşlar

Bu sorunun nedeni işletim sisteminizde arka planda çalışan programlardan birinin kapanma sırasında yanıt vermemesinden kaynaklıdır.

Başlat çalıştıra msconfig yazın daha sonra başlangıç segmentine girir ve tüm tikleri kaldırın ( anti-virus falan kalabilir ama sorun odan kaynaklı ise yine kapanmayacaktır )

Sistemi yeniden başlattığınızda eğer sistem dosyalarında sorun yok ise PC kapanır. Yok eğer sistem dosyalarında ise yine format atmadan çözüm vardır...

iyi günler..
    Tekrar Merhaba PCnet = )

bu sorunu ne zamandır yaşıyorsunuz.bilgisayarınızı önce bir gereksiz dosyalardan arındırın.http://www.ccleaner.com/download/ adresinden Ccleaner programını indirip kurun ve çalıştırın.Bakalım sorun hala devam edecek mi :?:
    Ancak sorun büyük ihtimalle fgurhanf'in bahsettiği konudan kaynaklı.
    Ayrıca bu tür sonlandırılmayan programlarla ilgili WinXP'nin bir ayarı olması gerek.Sonlandırılmayan programları kapatmaya zorla diye ancak hatırlayamadım nerden yapılacağını :!:
    En son ugurmandas tarafından düzenlenmiştir: 30.09.2007 20:39

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İstanbul

bilgisayarınızdaki yüklü bulunanan antivirus ve internet security gibi security yazılmlarıda pc nin kapanma suresini uzatır

Benzer Başlıklar

1. Bilgisayarım Kapanıyor
    oguzin tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 08.04.2007, 19:29
  2. bilgisayarım kapanıyor 1
    umudt tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 09.07.2005, 12:31
  3. Bilgisayarım Kapanıyor
    murtilaf tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 15