PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Ekran kartı Anakartıma uyucakmı

bilgisayarımı yeniliyorum ekran kartımı en sona bıraktım AMD althon X2 ddr2 uyumlu bir anakart spariş ettim ve üzerine ATI HD 2600 XT 128bit DDR3 ekran kartı almayı düşünüyorum ama sonradan farkettiğim birşey var şimdi anakartım DDR2 yi destekliyor fakat ekran kartının belleği DDR3 bu uyumsuzluk yaratırmı veya bir problem olurmu ?? yardımcı olursanız sevinirim nette aradım fakat bununla alakalı birşey bulamadım...

Katılım Tarihi
    2006
    Yer
    Almanya-Bochum

Forumda yakın zamanda buna benzer bir soru sorulmuştu. Ekran kartının remi kendi içinde bir uyum meydana getirir. Anakart remiyle alâkası yok. Benim rem ddr 400 ekran kartımın remi ddr2 800. Anakart- ekran kartı arasında yuva uyumu önemlidir.
    PCI-X 16 yuvası olmayan bir anakarta PCI-X 16 ekran kartı takılmaz.
    Yuva mevcutsa takılır remine bakılmaz.
    Yoksa işin içinden çıkılmaz...
    (Şiir gibi oldu )

Başka bir husus kasanızın güç kaynağı (PSU) hakikî 400W ve üstü güce sâhip olmalı ki o ekran kartını kaldırsın yoksa başınıza belâ açar.
    En son ridvanbey tarafından düzenlenmiştir: 05.10.2007 08:05

teşekkür ederim kafam rahatladı walla güç kaynağım 480w kutusunda öyle yazıyo yalnız hakikimi değilmi onu bilemiyeceğim fiyatı 60ytl civarında çin malı zannedersem ekran kartnı kaldırmazsa onuda yeniliyeceğiz mecburen...

güç kaynağın yeni alcağın güç kaynağıda orjinel olcak ama gine çinde üretilmiş olcakdır büyük olasılıkla arkadaşım.Türkiyede elektironik makinaların yada teknolojik ürünlerin genelde güç kaynakları,adaptörleri çin üretimi oluyor.Hatda örnek vermek gerekirse mesela Sonyericsoon cep telefonların tamamı Çin üretimidir 2 sene önce ceptelefonu alcağım zaman resmi siteye bakmışdım Türkiyeye gelen telefonlar Çinde üretilmekdedir yazıyordu.Bende mail attım mailde gelen cevap beni çok şaşırtmışdı.Telefonlarımız Türkçe dil şeçeneklidir ve türkçe dile en yakın dil Çince olduyu için ve sadece çinceden türkçeye çevrim yazılımıla telefonlarımız türkçe olarak çevrile bildiği için Çinden gelmekdedir yazan bir mesaj.Bu mesajı aldığımdan güldüm çünkü Nokia telefonlarda türkçe ama onların çoğu Finlandıyadan geliyor direk.Kısa özün sözü Firmalar genelde daha çok para kazanabilmek adına çinde üretilen orjinel parçaları tercih ediyorlar.Örnek olarak Japonyadan gelen bir alet ordan maliyetile (verilerde dahil)beraber firmalara 20 mal olup firma 30 satıyorsa aynı malı Çinden aynı şekillerde aldığında maliyeti 10 mal oluyor aam firma onuda 30 satıyor bölece 20 lira kar elde ediyor

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Anakartın üstüne takılan fiziksel ram bellek ile ekran kartının üstündeki ram belleklerin kullanımları farklıdır.Ekran kartı üstündeki belleği (türü-hızı) sadece ekran kartı kullanır.Anakartınızın PCI-Ex 16x arabirimine sahip bir slotu olması yeter bu kartı alıp kullanabilmek için.Bu tip sistemlere gerçek değerinde çıkış gücü verebilen PSU (Güç Kaynağı) kullanmalısın.480Watt ve üstü güç kaynakları şuanki sistemin için fazlası ile yeterli olacaktır.Eğer bu kartı alır gücü yetersiz PSU kullanırsan kart çalışmayı rededer veya oyunlarda grafik sorunları ile karşılaşırsın kart istediği gücü alamayınca beklenen performası sunamaz.İşte yapılan ufak önerileride dikkate alırsan iyi olur.

Benzer Başlıklar

1. anakartta 128lik bir ekran kartı var ayrıca ekran kartı
    stosun09 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 28.01.2010, 16:57
  2. Anakartıma ne tür ekran kartı uyar?
    MoBiLe tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 16.09.2007, 15:32
  3. anakartıma uyumlu ekran kartı
    savas tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2