PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan harici harddisk nasıl takılır ve bu harddiske windows xp yi nasıl kaurabilirim

arkadaslar elimde arkadasın harddiski var onu kasamaa takıp xp kurmak istiyorum ama yanlıs birsey yapmadan nasıl hallederim

nereden bağlıyorsun?

Kasandaki usb girişlerinden birine takacaksın. Yapabiliyorsan anakartın kendi üzerindeki(kasanın arkasındaki) usblere takman iyi olur. Bildiğim kadarıyla windows kurulamıyor diye biliyorum. Microsoftun portatif işletim sistemleri var böylee usb flash disklere falan kurulabilen onlardan birini bulursan belki mümkün olur. Kolay gelsin.

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

İşletim sistemi kurabilseniz bile sadece USB'den boot edilebilen bir anakarta bağladığınızda o işletim sistemini çalıştırabilirsiniz bu da bir çok anakartta mümkün değil.

iyi günler..
    Tekrar Merhaba PCnet = )

Thumbs up bootable usb xp

senin sormak istedigin arkadasinin usb hdd'sini kullanarak kendi makinana xp mi yuklemek istiyorsun?(bence hayir ama herkes buna cevap vermis sasirdim)

Bu USB hdd ni boot cd si gibi ayarlaman gerekiyor. ve tum bunlari manual olarak(yani hazir dosyasini bulamazsin) yapmalisin... googledan "xp boot usb hdd" seklinde arat(tirnak isaretleri olmadan). nasil yapilacagini anlatirlar ama ingilizce olarak. Turkce ben hic gormedim... 1-2 ay once arastirdigimda yoktu.

bence senin sormak istedigin bu degil. arkadasinin usb hddsine xp kurmak istiyorsun... Bu cok kolay.usb hddsinin usb girisini kendi bilgisayarin arkasindaki usb ye tak. kendi bilgisayarina xp cd sini tak.. Biostan boot siralamasini oncelik cd ye ver. sonra restart at bekle. kurulum baslamak icin tusa ac ve mavi ekranli xp yi nereye kurmak istiyorsun ekrani gelince usb nin tanimli oldugu partionu sec...ve kurulum baslasin...

kurulum bitene kadar hicbirseye dokunma.. bittikten sonra da hdd yi sakin cikarma... kurulum bittikten sonra sana hangi windowsu baslatayim diye bir secenek soracak...cunku 2 tane windows kurulu olarak algilayacak.. sen bilgisayarda kurulu olan xp yi acacaksin(tahmin ediyorum 1. secenek senin windows. 2.secenek usb deki windows. ama yaniliyorda olabilirim.)

Simdi eger yanlislikla yeni windowsu actiysan(yani usbdeki xp yi) tekrar yeniden baslat(restart at) ve diger secenegi sec. (onemli olan hangisinin senin windows oldugunu not et. birinci benimki yada ikinci benimki diye)

Kendi windowsun acildiktan sonra Bilgisayarim(my computer) sag tikla ozellikler (properties) tikla... Acilan yerden advanced(Gelismis e) tikla.

oradan en alttaki buttona(tusa) bas. Startup and Recovery(Baslangic ile basliyor)...

oradan (edit) duzenle ye tikla. notepad ile birsey acilacak... burasi windowsun boot ayar yeri... senin windows hangisiyse o duracak digerini sileceksin... sonra kaydet ve cik... kontrol amaciyla bir restart at.

simdi gelelim usb li hdd yi nasil baslatacaksin...

yine kendi bilgisayarinda usb ile tak hdd yi.. biostan boot siralamasini usb yi 1. siraya al. restart at ve usb deki windows baslasin....

tepe tepe yada gule gule kullan:P

burada yonlendirmeleri benim bilgisayarda ingilizce yuklu oldugu icin once ingilizcesini yazdim sonra turkceye cevirdim.. umarim yardimci olabilmisimdir... kolay gelsin

Benzer Başlıklar

1. Ram nasıl takılır
    bugrizm tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 19.09.2010, 16:25
  2. dvd-rw nasıl takılır
    canm tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 16.06.2007, 17:41
  3. fan nasıl takılır?
    WinPeAcE tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 03.06.2005, 20:42
  4. linux redhat 9.0 da harddiske nasıl erişebilirim?
    ozcakir tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 16.02.2004, 16:07
  5. Tek parça Harddiske Linux nasıl kurulur?
    Kocausta tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 18.06.2003, 10:21